<$BlogRSDUrl$>

maandag 26 januari 2009

Fusieclub Alkemade Heren 2 - Groen Geel H12 4-0 

Het is weer maandag, dus......

Fusieclub Alkemade H2 – Groen Geel H12 4-0

Na het wat jammere verlies van vorige week was het niet moeilijk om de Fusieclub op scherp te krijgen. Want nog steeds lonkt de midwintertitel aan de horizon. En dan is een bezoekje aan Wassenaar niet verkeerd. Een waterig zonnetje en een fris windje, maar zeker lekker hockeyweer. Om Butcher te citeren:”Een degelijke opstelling.” Werd uit de mouw geschud en er kon rap begonnen worden.

Al snel was het zeer duidelijk dat de Fusieclub scherp was, misschien wel iets te scherp. Teveel werd gelopen met de bal, kansen kwamen er ook, maar een goede keeper, die ook wel wat mazzel had, stond aardig in de weg. En het was allemaal niet zorgvuldig genoeg. Uiteindelijk werd de ban gebroken door Richard, die een rebound zeer knap binnentikte. Daarmee was het verzet eigenlijk al gebroken, en ging de Fusieclub wat zorgvuldiger spelen.

Zoals bekend heeft de Fusieclub als motto “de tweede helft is onze helft.”. Met een zeer opmerkelijke, maar zeer beeldende peptalk werd de Fusieclub in de rust op scherp gezet. En om in de terminologie van de aankomende Superbowl XLIII te blijven, er werd overgeschakeld van een running-game naar een passing-game. De bal ging het werk doen, de combinatie werd gezocht en de Fusieclub heerste op het veld.

Nick maakte na een klassieke achterlijn terugleggen van Diekmanen de 2-0 binnen en scoorde eindelijk weer eens. Kansen volgden nog, vloeiende combinaties en ook nog goals. Richard tikte op de Linskens-manier de 3-0 binnen, Koko gooide de wedstrijd definitief met een klassieke strafcorner. 4-0. Professioneel en kalm werd de wedstrijd uitgespeeld, drie punten in de tas en Michiel ook nog de nul gehouden. Een goede overwinning, volgende week een thuiswedstrijd, komt dus allen. Aanvang 14.30 ook wel bekend als prime-time.
K. Westerhuis (reageren?Alectobj@tiscali.nl)

PS. Jean en Diekmanen, bedankt voor het meespelen.
PS2. Mid-wintertopscoorderslijst (dat is een mooi scrabblewoord). Richard 2x, Nick, Koko, Maurits, Peter A. 1x.
PS3 Familie van de Ven, dank voor het brengen en halen van een aantal leden van de Fusieclub en natuurlijk voor de heerlijke bittergarnituur. Vader Haasnoot, eveneens bedankt.
PS4. 1 februari prime-time! Schrijf het op in je agenda en kom kijken!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?