<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 23 december 2008

Serious Request 

Nu al voor het vijfde jaar houdt 3FM rond de kerst haar Serious Request actie. Wat begon met een actie voor Darfur (door iedereen vergeten, want op Tweede Kerstdag kwam er een tsunami voorbij), nu een steeds grotere en ook internationale actie.

Vooral de simpelheid van de actie spreekt mij erg aan, drie DJ's die opgesloten worden en niet eten, en als luisteraar of passant gewoon geld doneren en daar een plaatje voor aanvragen. Verder allerlei ludieke acties en ongein, maar vooral toch een week van fantastische radio.

Hoewel ik vind dat de chemistry tussen de DJ's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg niet zo groot is als vorig jaar tussen Rob Stenders, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra (dit is slechts mijn bescheiden mening), Coen Swijnenberg volgens mij er nu al helemaal doorheen zit, is Paul Rabbering echt een ontdekking. Nogmaals, dit is mijn bescheiden mening. Maar het blijft fantastisch om naar te luisteren en te kijken, via de verschillende kanalen van de kabelaar, radio en internet.

Het hoogtepunt van de actie kwam echter al op de eerste dag. Ilse de Lange bleef slapen, volgens mij heeft ze dat niet eens gedaan (slapen), en die was echt geweldig. Vond haar altijd al een zeer goede zangeres, maar nu echt een geweldige artiest. Bovendien is ze ook nog zeer grappig. Daarom hier het hoogtepunt, ze zingt We are the world.

Na van de zomer Anouk live te hebben gezien en nog net in 2008 Ilse de Lange "ontdek", wordt het in 2009 tijd voor het ultieme optreden, een duet tussen Anouk en Ilse de Lange. (Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?)

Tot slot, vraag nog snel een plaatje aan en luister gewoon naar Serious Request.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?