<$BlogRSDUrl$>

maandag 15 december 2008

Fusieclub Alkemade H2 - Rotterdam H29 3-11 

Het is weer maandag, dus.......

Fusieclub Alkemade H2 – Rotterdam H29 3-11

De winterstop steeds dichterbij, typisch schaatsweer, wel een lekker zonnetje en uiteindelijk dus ook heel lekker hockeyweer. Toch een klein Agatha Christie deja-vu (tien kleine negertjes) toen langzaam opeens de afzeggingen begonnen binnen te stromen. Een blessuregolf, quality-time en allerlei andere legitieme redenen decimeerden de Fusieclub opeens tot 11 man. Het was dan ook een inhaalweekend en agenda’s kunnen maar 1 keer volgepland worden.

Enkele telefoontjes voor de logistiek en er kon naar Rotterdam worden afgereisd. Ondanks nachtdiensten, 16+ feesten en andere bezigheden was er een soort van scherpte in het team. Een beetje gegoochel met de opstelling, je probeert eens wat uit en toen toch maar beginnen. De vermoedde scherpte was er wel, maar het was niet scherp genoeg. Rotterdam was net iets slimmer en sneller en scoorden dan ook nog een paar van die enorme lucky’s. Dit resulteerde in een 0-5 ruststand. Het gaf het wedstrijdverloop niet helemaal weer, maar waren we de keiharde cijfers. Co Adriaanse zou het nu al over scorebordjournalistiek (dat is een mooi scrabbelwoord) hebben.

Zoals bekend heeft de Fusieclub als motto “de tweede helft is onze helft”. En ondanks de grote achterstand werd ook dit motto in de tweede helft op het veld gelegd. De laatste 35 minuten voor de winterstop werd nog echt alles gegeven en wel door iedereen. Na een kwartier stond het dan ook 3-5. Richard, die eindelijk zijn faam in als doelpuntenmachine in de gemeente Kaag & Braasem begint waar te maken scoorde twee keer en ook Butcher maakte ook zijn seizoensopener.

Helaas maakte moest Jeroen toen het veld even verlaten voor een blessurebehandeling. Met tien man kwam er toch wel heel veel ruimte en langzaam brak ook steeds meer de onwennigheid van de spelers op de verschillende vreemde posities de Fusieclub op. Er kwamen nog kansjes en de uiteindelijke uitslag doet echt niet af aan het spelbeeld (wat ook door de tegenstander werd bevestigd).

Een wat negatieve afsluiting van de eerste seizoenshelft. Gezien het getoonde spel (klinkt wat raar met zo’n uitslag) is er veel meer mogelijk, het komt er alleen nog niet elke uit. Nu eerst maar een verdiende rust pakken, om straks in de mid-wintercup heel hard te knallen. Tot slot de complimenten aan alle spelers. De tweede helft heeft iedereen heel hard gewerkt. En Jeroen heeft zijn bloed aan de palen.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)
PS. Topscoorderslijst: Richard 8x, Willem 4x, Nick 4x, Koko 3x, Jean 2x, Martijn 2x, Douwe 2x, Rolf, Philip, Thijs, Butcher en Eric P.
PS2. Schrijf alvast in de agenda. 11 januari de Alkemade Nieuwjaarsreceptie.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?