<$BlogRSDUrl$>

maandag 3 november 2008

Fusieclub Alkemade H2 - Rotterdam H29 0-2 

Het is weer maandag, dus.......

Fusieclub Alkemade H2 – Rotterdam H 29 0-2

Dat het geen spielerei meer zou zijn was vorige week al duidelijk geworden. Met een deel van de Berlijnse muur vertrokken naar Indochina (Vietnam, Cambodja), en ook de nieuw ontdekte doelpuntenmachine Willem met andere verplichtingen, moest er toch ingegrepen worden. Besloten werd tot een tactische variant, namelijk een klassieke 4-4-2. Ongebruikelijk, maar nood breekt wet. Philip samen met Douwe op het middenveld, Richard als opkomende middenvelder op rechts, Koko en Nick (het zou een Volendams zangduo kunnen zijn), als spitsen loerend op counters en toch ook de pressing. Belangrijk nieuws was ook dat Butcher weer op de bank had plaatsgenomen en eindelijk zijn debuut voor Alkemade kon maken.

Het was al snel duidelijk dat het een andere wedstrijd dan vorige week zou worden. Er werd niet zo slap begonnen, en het tactische concept werkte. Michiel kreeg niet zoveel te doen, en er kwamen wel kansen voor de Fusieclub, de bal ging er niet in. In de schaarse momenten dat Rotterdam doorbrak stond Michiel er nog en vooral hoe hij de eerste strafcorner er uithield, leverde zelfs bewondering van de tegenstander op.

Wat meestal het geval is in de lagere hockeyklasses is dat er altijd een of twee zeer handige spelers rondlopen. En natuurlijk was dat ook nu weer het geval. Een tweede strafcorner, een sleeppush en iedereen was kansloos. 0-1. Het was de tweede kans voor Rotterdam en tevens de ruststand.

Zoals bekend heeft de Fusieclub als motto, “de tweede helft is onze helft”. Daarom werden de mouwen weer opgestroopt, moed ingepraat, wat schuttingtaal uitgesproken en toen kon de tweede helft beginnen, onder toeziend oog van de voorzitter en opvallend veel publiek. De tactiek werd nog verder aangepast, meer naar voren verdedigen, geen corners weggeven en aanvallen. Het werd een stevig, maar fair gevecht. Het lukte alleen net niet. Er onstaat ruimte en Rotterdam wist daar knap van te profiteren. Een zeer knappe goal en de wedstrijd leek gespeeld. 0-2.

De Fusieclub wist ergens nog een tandje te vinden, maar het lukte gewoon niet meer. Kansen zijn er echt geweest, maar nog geen overwinning. Er zal weer verder gesleuteld worden aan de tactiek en techniek, de punten gaan echt komen.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Laurens V. bedankt voor het meespelen.
PS2. Zoals al gezegd, het publiek was al in meer getale aanwezig, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Daarom graag tot ziens bij de volgende wedstrijd. De voorzitter heeft ons in ieder geval ook ontdekt.
PS3. Opmerkelijk, de keeper van Rotterdam ging na de wedstrijd alles analyseren met Michiel (de keeper van de Fusieclub).
PS4. De tegenstander, die frikandellen en andere garnituur gaat halen bij de onvolprezen snackbar De Halte, nog geen sponsor van Alkemade.
PS5. Geen Coca-Cola regular, geen bittergarnituur, de catering en barvoorziening zou wel iets strakker kunnen en beter voorzien. (De barvrouwen waren overigens zeer gastvrij). Misschien kan daar eens een boom over worden opgezet. Het is toch baromzet die gewoon de deur uit wandelt.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?