<$BlogRSDUrl$>

maandag 24 november 2008

Fusieclub Alkemade H2 - Reeuwijk H3 Afgelast 

Het is weer maandag, dus......

Fusieclub Alkemade H2 – Reeuwijk H3 Afgelast

Nu de kop van de competitie er af en de Fusieclub staat nog steeds met lege handen. Een eerste analyse leert ons dat de poule waarin de Fusieclub is ingedeeld na het Herbstmeisterschap wel heel erg sterk is. Uit de verschillende gesprekken met tegenstanders blijkt dat velen in de jeugd erg hoog hebben gespeeld en het zijn allemaal zeer goede hockeyers. Dit is overigens geen excuus, want de Fusieclub houdt zich knap staande. Het vertoonde spel is zeer goed, soms is er een beetje pech, en de tegenstanders zijn gewoon af en toe beter. Maar iedereen wil graag van die hatelijke nul af.

Als de resultaten tegenvallen kan het gaan rommelen binnen een team. Als trainer, coach of als andere begeleider (hoeveel begeleiders zijn er hanger er eigenlijk rond een team), is het dan soms moeilijk om de neuzen dezelfde kant op te houden, iedereen gemotiveerd te laten blijven en de rust te bewaren.

Daar zijn allerlei manieren voor, teamuitjes, straftrainingen, praatsessies, over kolen lopen, nog meer trainen, oefenwedstrijden tegen “mindere” teams of foto’s van de tegenstander in de kleedkamer hangen. Afgelopen week diende zich echter een klassieker aan. Gebruikt door Michels in 1988 en de New York Mets van 1986 en eigenlijk ook wel door Louis van Gaal in zijn Ajaxtijd, de gemeenschappelijke vijand.

Afgelopen week dook hij opeens op en zette de Fusieclub meteen op scherp zonder dat de begeleidende staf zich in allerlei bochten moest wringen om de boel bij elkaar te houden. Vlijmscherp was de Fusieclub dus om de zondag drie punten te gaan halen. De eerste drie punten, de eerste overwinning na het herbstmeisterschap binnen te slepen. Het gras zou opgevreten worden. En om even in de actualiteit te blijven bloed aan de palen.

Helaas besloten de weergoden anders. Sneeuw, wind en kou, tegen deze weersomstandigheden kon zelfs het hockey niet op. Wedstrijd afgelast. De piek die was bereikt laat de Fusieclub even wat zakken om volgende week weer keihard te presteren.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

Ps. Zoals beloofd, de topscoorderslijst: Willem 5x, Richard 4x, Nick 4x, Koko 3x, Jean 2x, Martijn 2x, Douwe 2x, Rolf, Philip en Eric P.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?