<$BlogRSDUrl$>

maandag 17 november 2008

Fusieclub Alkemade H2 - LOHC 1-3 

Het is weer maandag, dus......... daar ik zelf niet bij de wedstrijd was is het verslag geschreven door thefreeze. Eventuele toevoegingen van mij (BJ) staan er cursief bij.

Fusieclub Alkemade H2 - LOHC 1-3

Vandaag reisde het legioen af naar LOHC, één van de grootste clubs uit de regio met een indrukwekkend aantal sponsors en een Heren 1 en Dames 1 dat minimaal eerste klasse speelt.

Contributie is minimaal 100 Euro hoger dan bij Alkemade en een kratje bier moet een tientje meer opleveren. Wie denkt dit alles bijdraagt aan een complex dat zijn weerga niet kent komt dan mooi van een koude kermis thuis. Het clubhuis is een ongezellig fel verlicht hol dat nog het meest lijkt op een Turks theehuis met al die TL balken en spaarlampen. (De kleedkamers zijn zo vervallen en verrot dat zelfs een dakloze zou zeggen, ik ben ook een mens. BJ). En dat was niet alles!

Tijdens de wedstrijd werd het langzaamaan donker en moesten wij in het clubhuis gaan vragen of het licht alsjeblieft aan mocht. Vervolgens liep de barvrouw mee naar buiten om bij het veld een schakelaar om te draaien met haar sleuteltje (en dat licht brandde een uur na de wedstrijd nog steeds op volle toeren). Kortom: veel leden, een hoge contributie en een indrukwekkende rij sponsors zijn geen garantie voor een mooie accommodatie met goed geoliede organisatie. Gelukkig is het in de polder een stuk beter geregeld!

Dan de wedstrijd. Toch maar weer de vier-vier-twee van stal gehaald en met één wissel begon de wedstrijd. Nu is het probleem dat ik de chronologie van de wedstrijd achteraf moeilijk weet te reproduceren. Maar ik geloof dat als ik zeg dat we eerst achter kwamen, we toen 1-1 op het bord zetten en dat LOHC nog geen minuut later onze droom om zeep hielp ik niet ver van de waarheid af zit.

Waar het precies fout ging is moeilijk te zeggen want we waren zeker aan elkaar gewaagd. De speltechnische evaluatie laat ik dan ook weer graag aan Bart Jan over die volgende week op deze plaats zijn kunsten mag vertonen. (Uit de verschillende contacten die ik nog na de wedstrijd heb gehad blijkt dat we weer heel goed gespeeld hebben. De punten gaan dus echt wel komen, bovendien is de res. klasse 5a waarschijnlijk de sterkste 5e klasse die de hockeywereld ooit heeft gezien. BJ).

Rest mij nog dank te zeggen aan de ouders en zus (van Laurens, Michiel en Tim) die ons in de barre kou hebben aangemoedigd en tot volgende week!
Groeten, Hans, Fusieclub Alkemade H2 (reageren? Alectobj@tiscali.nl)

Ps.1 Michiel heeft wederom weergaloos staan keepen!
Ps.2 Nick lekker zijn verdediger aan het dollen en Thijs heeft als een pitbull zijn mannetje gedekt.
Ps2.5 Douwe heeft gescoord. Nieuwe topscoorderslijst komt volgende week. (BJ)
Ps.3 Eigenlijk was iedereen in topvorm, misschien dat een team-uitje (eindigend in de Uijl van Hoogland) de teamgeest in het veld het verlossende duwtje naar wekelijkse overwinningen geeft?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?