<$BlogRSDUrl$>

maandag 10 november 2008

Fusieclub Alkemade H2 - Derby H5 0-3 

Het is weer maandag, dus..........

Fusieclub Alkemade H2 – Derby H5 0-3

Super sunday op Alkemade. Alle seniorenteams speelden thuis. Voor vele verenigingen om groots uit te pakken (met disco’s o.i.d), hier was dat anders. Het bar-assortiment was uitgebreid met bittergarnituur, broodjes hotdog (de Obama-special), natuurlijk de free refill van de koffie en de klapper, de Flame Grilled Tosti, die dus in no time waren uitverkocht.

Na deze snaarstrakke bardienst wachtte de main-pitch op nog een vlammende prestatie van de Fusieclub. De koploper uit de zeer taaie 5e klasse a kwam op bezoek, en die had in de eerste wedstrijden best wel indruk gemaakt. Absolute scherpte was vereist vanaf de eerste minuut. Wederom werd de variant 4-4-2 uit de mouw geschud, want het gemis van Pascal en een echte mid-mid moet worden opgevangen.

Derby bleek inderdaad heel goed, maar de scherpte was er ook vanaf de eerste minuut van de Fusieclub. Michiel bleek een nieuwe steen van de Berlijnse muur, en was zo goed als niet te passeren. Een snelle 0-1, maar daarna ging het doel op slot. Alleen in de eerste helft waren er ongeveer 10 kansen, die het publiek al telde, maar door Michiel toch nog werden gered. En ook de rest van de Fusieclub vocht voor elke meter, scherp in de duels en kreeg zelfs enkele kansjes. Derby wist niet echt wat ze over kwam. Een counter bepaalde de ruststand op 0-2.

Zoals bekend heeft de Fusieclub als motto :”De tweede helft is onze helft.” Veel hoefde er niet te worden veranderd, want de Fusieclub speelde al goed en de vechtmachine was ook al op stoom gekomen. Voor zover er nog mouwen konden worden opgestroopt gebeurde dat. Bikkelen, vechten, strijden, maar ook goed hockeyen, combineren, passen en als ze er dan toch doorheen kwamen was er altijd nog Michiel. Aandachtig bekeken door de trainer en een veelkoppig publiek (dat overigens voortijdig het clubhuis weer op zocht, ondanks het hartverwarmde spel van de Fusieclub, bij het voetbal noemen ze dat Ajax-publiek). Vlak voor tijd lukte het Derby nog eenmaal Michiel te passeren met een sleeppush in de kruising, waar gewoon niets aan te doen was.

Kortom, uiteindelijk een 0-3 nederlaag. Maar met de vertoonde passie en het goede spel gaan de punten echt wel komen. Tot slot, een compliment aan alle spelers van de Fusieclub, iedereen heeft zich helemaal gegeven vanaf de eerste minuut.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Onno P. heeft ook zijn debuut gemaakt in het Alkemade-shirt. En het stond hem goed.
PS2 Ondanks SuperSunday was de publieke opkomst niet zo hoog als bij de vorige wedstrijd. Dat kan natuurlijk altijd weer beter.
PS3. Mooi om te zien dat de andere Westerduin ook zonder scheenbeschermers speelt.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?