<$BlogRSDUrl$>

maandag 6 oktober 2008

Fusieclub Alkemade H2 Herbstmeister!!! 

Het is weer maandag, dus.....

Fusieclub Alkemade H2 Herbstmeister!!!

Na de Leidse 3 oktoberfeesten en het besluit van de weergoden om de herfst dan maar definitief te laten beginnen moest de Fusieclub Alkemade aan de gang om de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen. Het herfstkampioenschap dus, wat in het Duits veel en veel mooier klinkt, Herbstmeister. Er moest dus wel gewonnen worden, want theoretisch kon het nog mis gaan. Gewend aan het spelen in een mooi zonnetje was dit iets nieuws, maar goed, Herbstmeister is Herbstmeister.

Wat nervositeit maakte zich in het begin van wedstrijd meester van de Fusieclub, maar Tim en Michiel hielden het doel schoon en kon er dus naar voren worden gekeken. De omschakeling was meteen daar, nadat Marcel zeer ongelukkig met de bal in aanraking kwam en het veld moest verlaten. Martijn zet Richard vrij voor de keeper en na even wachten is het 1-0. Toen gooide de Fusieclub Alkemade meteen de schroom van zich af. Aanval na aanval, kans op kans, uiteindelijk Martijn die de 2-0 en de 3-0 maakte. De Kieviten (daar speelde de Fusieclub dus tegen) maakte met een strafcorner nog gelijk, maar het was een laatste stuiptrekking.

Zoals bekend, het motto van de Fusieclub is:”De tweede helft is onze helft.” Combinaties, volop aanvallen, bikkelen en de duidelijke contouren van de Fusieclub Alkemade H2 beginnen zichtbaar te worden. Michiel, Pascal en Tim vormen een moderne uitvoering van de Berlijnse muur, met Laurens als checkpoint Charlie. Op rechts Jeroen die met Philip zeer offensief naar voren speelt. Het middenveld met Douwe, Thijs en Willem (die ook zeer goed kan spitsen overigens) is zeer agressief en dominant. En met Nick en Richard als gevaarlijke spiten die ook goed kunnen counteren. Koko als de punt naar achteren in de drietand. Dan hebben we de bank nog niet eens genoemd, met Eric P. Marcel, Hans en Butcher. De samenstelling van de bank verandert overigens elke week.

Dus de tweede helft, Nick 4-1, Willem 5-1, Koko 6-1. Philip die zeer fraai voor een zeer open goal over sloeg. Daarbij komen we dus bij een aandachtspuntje, het benutten van kansen. Daar gaan we zeker aan werken. Viel er dan echt niets meer op? Jawel, zelfs na zoveel jaren op het hockeyveld toch weer een first, uitslaan met de backhand. Werkelijk nooit vertoond (en eigenlijk best gevaarlijk).
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS1. Martijn, bedankt voor het meespelen, ondanks het heerlijke weer.
PS2. Het was goed om te zien dat er zelfs al publiek meereist met de uitwedstrijden. Wij rekenen erop dat dit aantal steeds verder zal groeien.
PS3. Topscoorderslijst: Willem 5x, Koko 3x, Richard 3x, Nick 3x, Jean 2x, Martijn 2x, Douwe, Rolf, Philip en Eric P.
PS4. Uitslaan met de backhand. Echt nooit eerder gezien.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?