<$BlogRSDUrl$>

maandag 8 september 2008

Fusieclub Alkemade Heren 2 - Delft Scoop H2 1-2 

Het is al maandag, een nieuw seizoen, dussssssss........
Fusieclub Alkemade Heren 2 – Delft Scoop H2 1-2

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Nadat de Leidse en Leiderdorpse hockeywereld even op zijn grondvesten schudde, nu gewoon weer het begin van een nieuw seizoen. Nooit gedacht dat de overstap van de Fusieclub zoveel opschudding zou veroorzaken. Maar dat is nu allemaal achter ons, nu eindelijk ouderwets lekker hockeyen. Een nieuw tenue, nieuwe teamgenoten, een nieuwe trainer en nog meer nieuwe gezichten. Heel veel nieuw dus.

Bij de eerste kennismaking werd al snel duidelijk dat de Fusieclub nieuwe stijl een opmerkelijke mix aan jeugdige speelsheid en ervaring is. En dat al na de eerste wedstrijd duidelijk is dat het nu al een kwestie is van fine-tuning. De poppetjes staan ongeveer op de juiste plek, het wordt nu tijd om aan de details te gaan sleutelen. En dat al na een wedstrijd. Dat geeft ongeveer de potentie aan van het team.

De eerste wedstrijd van de play-offs, die gewoon voor de reguliere competitie worden gespeeld, dat kan alleen bij het hockey. Belangrijk is dat er in de play-offs gewonnen wordt. Zoals al gezegd, de Fusieclub nieuwe stijl is nog ongepolijst, en de goede wil kwam er nog niet helemaal uit. Kansen genoeg, maar de bal wilde er niet echt in. Of eigenlijk, de bal wilde er echt niet in. Omdat de aanval de beste verdediging is werd er massaal naar voren gedacht en gegaan en dan kan je dus wel eens een counter om je oren krijgen. 0-1 achter bij rust, maar de tweede helft is altijd de beste helft.
De bekende kwaliteiten van de Fusieclub kwamen naar boven (de mouwen werden opgestroopt, het tandje werd bijgeschakeld, kortom de vechtmachine kwam op gang), en inderdaad, Jean, die toch best fraai de 1-1 maakte. De jacht op de overwinning was dus geopend, maar weer een counter deed de Fusieclub nieuwe stijl de nek om. 1-2 en helaas geen overwinning in de “maiden” game van Fusieclub Alkemade Heren 2. Dit gaat zeker veranderen, maar duidelijk is wel dat iedereen weer zin heeft in een lekker potje hockeyen.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)
PS. Jean, Mart en Gus, bedankt voor het meespelen! (Het is de bedoeling dat in de loop van het seizoen deze lijst natuurlijk steeds korter wordt.
PS2. Alecto’s Achtste, supercool dat jullie met zo’n grote delegatie kwamen kijken en ons ook weer ouderwets aanmoedigde. Het publiek was de grote winnaar, nu op het veld nog.
PS3. Dit geldt natuurlijk ook voor het muziekmeisje. Supercool dat je kwam kijken.
PS4. Dank aan alle mensen van HC Alkemade voor de warme ontvangst die wij mochten en mogen ontvangen vanaf het moment dat de eerste contacten werden gelegd.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?