<$BlogRSDUrl$>

maandag 15 september 2008

Fusieclub Alkemade H2 - Roomburg H11 6-2 

Het is weer maandag, dus........

Fusieclub Alkemade H2 – Roomburg H11 6-2

De tweede wedstrijd van de nieuwe Fusieclub en toch wel een speciale. Een wedstrijd tegen Roomburg is toch nog beladen, hoewel dat voor Alkemade wat minder speelt. Maar met het Alecto-verleden is er weinig voor nodig om iedereen op scherp te krijgen. Bovendien was het een ouderwetse hockeyzondag. Met een lekker zonnetje. Wat kon er dus nog mis gaan!

Een nieuwe aankoop, Nick, en bekend, aankopen moeten spelen. Zoals vorige week al geschreven, het was fine-tuning en het benutten van kansen. Ondanks twee keer de toss verliezen (ingewikkeld verhaal, maar het kan!) vloog de Fusieclub er meteen goed in. Vloeiende combinaties, het verleggen van het spel en natuurlijk de bal het werk laten doen. Dit was genoeg om de eerste goal te maken. Richard, die vorige week nog wat moeite had met het benutten van kansen, maakte de 1-0.

Hierna ging de nieuwe Fusieclub hangen en bij het hockey is er altijd nog zo iets als een strafcorner. 1-1 en dit signaal was niet genoeg om echt wakker te worden. Dus ook nog 1-2. Een knop ging er niet echt om, het was meer een dimmer die langzaam steeds verder werd opgedraaid (draai je een dimmer open?) en de nieuwe Fusieclub ging het spel weer meer en meer domineren. En weer Richard die de 2-2 ruststand bepaalde.

De “middle name” van de nieuwe Fusieclub is“De tweede helft is onze helft”. Vol gas, niet slapjes, maar pressing, jagen en natuurlijk gewoon goed spelen. Dan komen de kansen vanzelf. Dus na een goede aanval, Douwe in de rebound, 3-2. Nog een versnelling hoger en Willem, na weer een uitgespeelde aanval 4-2, Nick (aankopen moeten spelen) na een solo vanaf de middenlijn en scoren met de backhand 5-2. Tot slot, Koko met een tip-in in de kruising, en wel zo dat je “pok” hoorde, de 6-2. Daarbij ook nog dat Michiel ook weer naar zijn oude keepniveau aan het groeien is, wordt het dus fine-fine-tuning.
Over twee weken weer, dan op de main-pitch bij Alkemade.

K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)
PS. De volgende mensen bedankt voor het invallen. Oh nee, voor het eerst in lange tijd waren die er niet (die invallers dus).
PS2. Topscoorderslijst: Richard 2x, Douwe, Willem, Koko, Nick, Jean 1x.
PS3. Opvallend, Bloemendaal Dames 1 heeft een stylist bij de technische staf.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?