<$BlogRSDUrl$>

maandag 29 september 2008

Fusieclub Alkemade H2 - Leiden H7 9-0 

Het is weer maandag, dus........

Fusieclub Alkemade H2 – Leiden H7 9 – 0

De tweede thuiswedstrijd voor de Fusieclub Alkemade H2. En wel tegen het gevreesde Leiden H7. Over dat team werd nog al gesproken en de meest wilde theorien en verhalen deden de ronde. Dit had echter tot gevolg dat de Fusieclub zeer scherp aan de afslag stond, want natuurlijk moest ook het thuispubliek eindelijk eens een overwinning geschonken worden. Werkelijk een furieuze start en iedereen was scherp als een mes. Wederom een heerlijk weertje om in te hockeyen.

De combinatie van lekker hockeyweer en een messcherpe Fusieclub bleek dodelijk voor Leiden. Jean maakte al snel de 1-0 en naast het veld had net zo goed een bord met eenrichtingsverkeer kunnen staan. Leiden kwam wel eens over de middenlijn, maar dat was het wel. Willem maakte de 2-0 en Rolf met de backhand de 3-0. Dat was de ruststand en duidelijk was wel dat in de tweede helft veel meer mogelijk was.

Zoals bekend, het motto van de Fusieclub Alkemade H2 is “de tweede helft is onze helft”. Er werd nog een keer gas gegeven, elke speler die in kon schuiven schoof in. (En werd dan wel eens overgeslagen, maar er was altijd wel iemand om de bal aan af te spelen.) Philip maakte met toch ook een zeer fraaie tip-in de 4-0 en toen ontpopte Willem zich als de nieuwe doelpuntenmachine. Marcel zette hem vrij voor de keeper en het was 5-0. Niet veel later maakt hij ook 6-0. En dan te bedenken dat de erkende doelpuntenmachine Butcher nog geblesseerd is en dat de Fusieclub hem dus nog achter de hand heeft.

Het ondertussen toch al zeer verwende publiek kreeg nog meer. Nick maakte de 7-0 na een goede solo en een rebound, Koko de 8-0 uit een strafcorner en Eric P. sloot de wedstrijd af met de 9-0. Het was een demonstratie, in Amerika noemen ze dit soort wedstrijden statement games.

Volgende week de laatste wedstrijd van de voorcompetitie . Bij winst mag de Fusieclub zich Herbstmaister noemen. Toch best een aardige start van het seizoen.
K. Westerhuis (reageren? Alectobj@tiscali.nl)

PS. Arjan, superlatieven schieten tekort, maar dank dat je Koko ophaalde van zijn werk en zo asap mogelijk naar de wedstrijd bracht en er dus weinig van hoefde te missen.
PS2. Jean en Rolf, bedankt voor het meespelen.
PS3. De topscoorderslijst: Willem 4x, Koko 2x, Richard 2x, Jean 2x, Nick 2x, Douwe, Philp, Rolf, Eric P. (Zeer veel verschillende doelpuntenmaker, volgens het orakel uit Barcelona is dat ook een kwaliteit)
PS4. Het aanwezige publiek was zeer enthousiast, maar de Fusieclub vond de totale publieke opkomst wat magertjes. Zeker gezien het enorme spektakel dat werd geboden. Dat kan volgende keer een stuk beter.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?