<$BlogRSDUrl$>

woensdag 20 augustus 2008

Jules & Ollie 

COMPLEET! Ongeveer een jaar geleden kocht ik bij de Slegte het grappige stripboek Jules & Ollie, Leiden in Last. Aangezien het dus best een grappig boek was, ging ik op internet zoeken of er nog meer in die reeks bestonden.

En inderdaad, maar liefst 25 delen, onder de noemer Jules & Ollie Stedentrips. Dus op zoek gegaan op Marktplaats , E-bay en noem ze allemaal maar op. En langzaam (eigenlijk best snel) begon de verzameling te groeien. Tot een paar maanden geleden ik er nog maar eentje moest hebben.

Deze laatste, met de prachtige titel, de Witte Dame van Eindhoven, was werkelijk onvindbaar. Er bestonden wel plaatjes van de cover van dit album, dus het moest wel daadwerkelijk bestaan. Maar nergens. Bij de Comic Stripshop stond hij nog wel een tijdje te koop, maar als je hem dan bestelde, dan kreeg je een keurige brief dat hij niet leverbaar was. Wat erg jammer was natuurlijk, want ik had de collectie graag compleet.

Bij mijn zoektocht naar de Witte Dame ontdekte ik echter dat er ook nog een 26e deel bestaat. Het verhaal speelt zich wederom af in Den Haag, en alle personen van de andere twee delen over Den Haag komen er weer in voor. Hele andere cover, dus niet meteen herkenbaar als nieuw deel van de reeks.

Dit nieuwe deel, Heibel in Den Haag, heb uiteindelijk besteld bij e-bay internetwinkel, Topstrips. Daar werd ik zeer vriendelijk, snel en goed geholpen. Toen ik het album thuis gestuurd kreeg zat er ook nog allerlei andere prullaria bij aan stickers, ansichtkaarten en flyers van stripbeurzen etc. Omdat ik dat zo aardig vond heb ik toen gevraagd of ze misschien ook het deel de Witte Dame van Eindhoven hadden. Hierop kreeg ik het volgende antwoord: "Wat betreft het album dat jij zoekt, ik ben over een tijdje in Belgie en zal mijn best doen om te kijken of het album daar in voorraad tegenkom. Mocht ik hem daar wel of niet vinden, dan krijg je van mij nog even een mailtje." Dat was op 21 juni 2008.

Het was daarna een hele tijd stil en met al die sport deze zomer, niet meer echt aan gedacht. Totdat ik van de week opeens een mailtje kreeg. "Ik ben het zeker niet vergeten en heb het album kunnen vinden (de Witte Dame van Eindhoven)." Opmerkelijk goed nieuws dus en natuurlijk meteen besteld. Gisteren kwam hij binnen en maakte dinsdag 19 augustus tot een zeer prettige dag. Theorie-examen gehaald, mijn collectie dus compleet, 26 delen van de Jules & Ollie Stedentrips en bij de wederom bijgevoegde prullaria nog groter nieuws. Eppo komt terug!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?