<$BlogRSDUrl$>

donderdag 24 juli 2008

Olympische Spelen 

De Tour de France loopt op z'n spannende einde, Wimbledon is voorbij (por dios, wat een finale!), langzaam naderen we de climax van deze sportzomer, de Olympische Spelen. Op 8 augustus 2008 om 20.08 lokale tijd zullen Sixteen Days of Glory van start gaan en de wereld zal zich verbazen van 16 dagen van topsport.

Omdat de Olympische geschiedenis ondertussen meer dan 100 jaar beslaat, de komende tijd wat historische beelden, gebeurtenissen en prestaties, die iedereen in het (in ieder geval mijn) geheugen gegrift staan. Door hun schoonheid, door het opmerkelijke verhaal of waarom dan ook. Met de hulp van het onvolprezen Youtube kom ik een heel eind.

Daar deze week Karadzic is opgepakt en de naam Sarajevo op het moment weer dagelijks in het nieuws is, als eerste het optreden van Torvill & Dean. Hun gouden kur bij het ijsdansen is waarschijnlijk het meest legendarische optreden tijdens ijsdansen ooit en zelfs mensen met een grote afkeer van alles wat maar met ijsdansen te maken heeft moesten toegeven dat dit wel iets heel historisch was. In ieder geval mooie beelden uit een tijd dat Sarajevo gewoon even de wintersporthoofdstad (dat is een mooi scrabble-woord!). Historisch!

(Sorry dat ik, nu eindelijk de zon schijnt, ik weer over winter en ijs begin).

This page is powered by Blogger. Isn't yours?