<$BlogRSDUrl$>

donderdag 8 mei 2008

Fusieclub Heren 6 - Pollux 3-4 

Het is al donderdag, maar............

Fusieclub Heren 6 – Pollux H4 3-4

Op een schitterende zondag, waarin Dames 1 kampioen werd, heel knap, gefeliciteerd, mocht ook de Fusieclub nog aantreden en wel om de mooie tijd van 16.00 uur. Door schoolvakanties en quality-time was er weer een gat in de selectie geslagen, maar de broeders van Alkemade kwamen de gelederen versterken. Een zesman sterke delegatie (en daarbij ook nog publiek) kwam over om in de bakoven mee te spelen. Dat we iets later zouden beginnen, was ook wel duidelijk, want Heren 1, die onze scheidsrechters moesten leveren waren ook wat later klaar.

Al gauw bleek echter dat er helemaal niets geregeld was. Een omvangrijke begeleidingsstaf (een manager, trainer, fysio, assistent-trainer en wat nog meer) bleek niet in staat om twee scheidsrechters aan te wijzen voor een wedstrijdje fluiten. Bij de gratie-gods kwamen er dan toch nog twee, waarvan 1 in het geel en zonder fluit. Toen dit ook was opgelost kon er eindelijk begonnen worden. Het was een belangrijke wedstrijd voor de Fusieclub als onderdeel van onbeschrijfelijke Houdini-act die de Fusieclub nodig heeft om niet naar de kelder af te dalen. Een 1-2 (doelpunt van Willem) achterstand in de rust was dan ook niet genoeg.

Probleem was dat de scheidsrechters in de rust weer waren verdwenen, inclusief de fluit van Douwe. Het hele circus (lees, de manager, de trainer, fysio assistent-trainer) moest weer worden opgestart om weer twee scheidsrechters te vinden. Uiteindelijk lukte dit (bij gratie-gods beschrijft niet hoe dankbaar wij weer moesten zijn) en kon de tweede helft beginnen.

De tweede helft vocht de Fusieclub tegen de tegenstander, zichzelf, de hitte en het zand (en dan te bedenken dat dit veld voor de helft uit water moet bestaan en de helft uit zand). We kwamen nog tot 3-4, doelpunten van Jelle en Tomba, maar het was niet genoeg. Toen wij om 18.00 uur klaar waren bleek dat Alecto’s Achtste liet zien hoe het ook kon. De Fusieclub was aangewezen om de wedstrijd van H5 te fluiten, die om 17.30 moest beginnen. Alecto’s Achtste is alvast begonnen met fluiten van deze wedstrijd, totdat de Fusieclub het veld afkwam en H5 ook voor de dodenherdenking klaar was. Een actie van grote klasse en waarvoor wij Alecto’s Achtste zeer dankbaar zijn. Nog een wedstrijd winnen en 50 goals scoren in de laatste twee wedstrijden en we zijn veilig.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)
PS1. Jean, Tomba, Ari, Paul (kus aan je moeder), Daan en Jelle, bedankt voor het meespelen.
PS2 Het publiek dat toch achter ons bleef staan in die bakoven.
PS3 Ben best bereid, en met mij aanvoerders van H3 en H7 om een clinic, hoe manage ik een hockeyteam te geven. Beginnende managers kunnen zich opgeven bij het bovenstaande e-mailadres.
PS4. Douwe, heb je je fluit nu al terug?
PS5. Een fluit achter de bar pakken en die aan iemand willen geven om te mogen houden, dat is toch diefstal?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?