<$BlogRSDUrl$>

vrijdag 18 april 2008

Guess who's back!!!! 

Wilde ik eigenlijk een mooi verhaal schrijven over the curse of the Jersey. Een verhaal waarvan Don King tegen de bekende talkshow-host Conan O'Brien (en waarschijnlijk iedereen die binnen gehoorafstand staat:"Only in America, O'Brien!"

Nog even in het kort dan. The New York Yankees en de Boston Red Sox zijn elkaars aartsvijanden op honkbalgebied. Hoewel in de Verenigde Staten weinig tot geen supportersgeweld voorkomt, kan het zijn dat je als je in New York loopt met een Bostonpetje op, die van je hoofd wordt geslagen.

In 1919 verkochten de Red Sox de legendarische Babe Ruth aan hun aartsrivaal de Yankees. Vanaf dat moment was er een "curse" op het team van Boston. Het duurde tot 2004 voordat de Red Sox weer de World Series wonnen. Ze haalden nog wel een paar keer de finale, maar mysterieuze blunders en fouten zorgden dat het altijd mis ging. Ondertussen werden de Yankees de meest succesvolle professionele sportorganisatie van Noord-Amerika. Deze "curse" staat bekend als de "curse of the bambino".

In 2004 kwam aan deze "curse" een eind, nadat in de halve finales de Red Sox de Yankees versloegen. David Ortiz was de grote man, die de Red Sox twee keer voor een uitschakeling behoedde. En dus in een serie van zeven wedstrijden van een 0-3 achterstand terug kwamen en uiteindelijk de World Series wonnen. In 2007 won Boston de World Series opnieuw, nu zeer overtuigend. De "curse" was definitief verdwenen.

Maar dat was niet genoeg. De Yankees bouwen op dit moment een nieuw stadion. Een hardnekkig gerucht deed al een tijd de ronde, dat er in de fundering van het nieuwe stadion een shirt van de Boston Red Sox zou zijn verstopt. Onvindbaar en het was slechts, hoewel hardnekkig, een gerucht. Afgelopen zondag na een tip gingen bouwvakkers opnieuw op zoek en inderdaad. Iemand had een shirt van de Red Sox verstopt in het beton. Van....inderdaad, David Ortiz. De reacties waren niet mals. De directeur van de Yankees sprak er schande van, de actie van een gek, hoe kan je zoiets doen! Maar zoals de Amerikanen het zo mooi zeggen:"The curse of the Jersey is reversed." Het shirt wordt nu geveild voor een goed doel, laatste stand is $ 5000. Daar wilde ik dus een mooi en lang verhaal over schrijven.

Maar toen kreeg ik een mailtje van Brand Bier. Met heel goed nieuws, om niet te zeggen groot nieuws. De Imperator is terug! En betrouwbare bronnen hebben hem al gesignaleerd en gemeld dat het geen tijdelijke actie is. Brand is weer terug op het rechte pad!

Eigenaar Heineken had besloten, een jaar of vijf geleden dat Brand echt een premium merk moest worden. Alle speciaalbieren gingen eruit, er kwamen twee nieuwe voor terug en rond de kerst kwam er ook nog Sylvester. Het verleden werd op communistische wijze gewist. Nergens meer in de officiele communicatie werd nog over de andere Brand bieren gesproken. Op de Brand-site, onder het kopje geschiedenis, was er niets meer over terug te vinden. Zelfs de Brand smaakgids had het alleen nog over Brand Urtyp en Brand Cuvee (ook niet verkeerd overigens).

Dat is nu voorbij, de Imperator is terug, de Up is terug, de Dubbelbock vast ook wel. Kennelijk zitten er toch nog ergens wijze mensen, die af en toe op een beslissing durven terug te komen. En nu snel naar de winkel!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?