<$BlogRSDUrl$>

vrijdag 28 maart 2008

Jules & Ollie Stedentrips 

Ongeveer een half jaar geleden kocht ik in de toch redelijk onvolprezen, maar ook wat als raar bekende boekhandel de Slegte een stripboek voor 1 euro. Het boek heette Leiden in Last en had in de hoofdrol twee detectives Jules & Ollie.

Een wel grappig verhaal over de hutspotketel en daarbij komen ze langs allerlei bekende plekken in Leiden, bekende Leidenaars komen er in voor en uiteindelijk komt alles goed natuurlijk.

Eenmaal thuis gekomen was ik, na het lezen van de strip, wel nieuwsgierig of er niet meer van dit soort strips waren. Tot mijn verbazing waren er nog veel meer, 25 om precies te zijn. Allerlei steden in Nederland en sommige steden zelfs twee keer, de mazzelaars.

Op dat moment dacht ik natuurlijk, ik wil ze allemaal. Ben een speurtocht op internet begonnen, alle bekende sites, als marktplaats, ebay, allestekoop enzovoort afgezocht. De score is nu 21 22 exemplaren, heb er dus nog vier drie nodig. En die zijn zeer hard to get. Betaalde ik gemiddeld 3 euro voor een exemplaar, de echte lastige zijn al voor vier, vijf keer zo veel gesignaleerd. Als ze uberhaupt al te vinden zijn. Daarom hier de titels die ik nog mis, mocht iemand er tegenaan lopen. Het Geheim van Oisterwijk, Terreur over Tilburg, Markant Maasstricht en de Witte Dame van Eindhoven. Mocht je de titels tegenkomen, laa het dan even weten, dan kan ik handelend optreden, toch het motto van 2008!

Overigens blijkt er nog een soortgelijke serie te bestaan, onder de titel de Zaak. Maar dat is voor later. Voor de echte nieuwsgierige mensen staat hier het verhaal van Leiden in Last. Let op blz 41. Daar staat iemand die menigeen toch wel heel bekend voorkomt!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?