<$BlogRSDUrl$>

maandag 11 februari 2008

Kampioenuh!!!!!! 

Het is al maandag, dus........
Fusieclub Midwinter Heren 6 – Pijnacker Heren 3 5-0

Winnen is even gelukkig zijn – Ton Boot

Kampioenuhhh!!! Voor de derde keer op rij is het gelukt. Mid-winterkampioen. Dit seizoen duidelijk als doel gesteld, met minder zou geen genoegen genomen worden. Het is dan heel prettig als het lukt. En overtuigender dan ooit. Vijf wedstrijden, vijf overwinningen. Doelsaldo 33 voor (eigenlijk 34), 11 tegen. De winter ligt ons kennelijk wel. De laatste wedstrijd in onmid-winterse temperaturen, wat toch wel een deken over de Fusieclub legde, of waren het toch de zenuwen? In een niet zo beste wedstrijd 5-0 winnen. Doelpuntenmakers Koko, Diekmanen, Butcher, Gus en nog iemand. (Kan iemand mij daar bij helpen?) Zo spectaculair als de afgelopen weken was het niet, maar wel functioneel en genoeg voor de titel. Of zoals Butcher het heel duidelijk samenvatte:”We zijn geen mooi weer hockeyers.”

Winnen is voorwaarden creëren – Ton Boot

De voorwaarden voor deze prestatie werden gelegd in het scoutingapparaat van de Fusieclub. Een apparaat waar menig topclub jaloers op is en er voor zorgde dat elke week een zeer competitief en uitgebalanceerd team op de been te krijgen. Vanuit de hele regio en verder werden spelers gehaald, ingevlogen, doorgerouleerd en weer verplaatst. Zwakke plek in de scouting blijft de verdediging, want de laatste wedstrijd werd zelfs zonder pure verdedigers gespeeld. 24 (!) spelers werden gebruikt in vijf wedstrijden, 4 keepers in vijf wedstrijden. Allen hebben ze meegewerkt aan het ultieme succes, de mid-wintertitel. Terecht dus dat ze allemaal even genoemd worden. Koko, Hans, Douwe, Gus, Marcel, Pimmuh, Oscar, Bob, Peter, Stik, Diekmanen, Cristelli, iPons, Jean, Petrovic, Arjan, Michiel, Paul, Arne, Edouard, Pierre, Ollie, Pascal en Willem. Daarnaast ook nog de fluitisten, want alles moet natuurlijk nog in goede banen worden geleid. Nick, Jol, Ward, Ger, Koko, Butcher, Marcel en Eus. En niet te vergeten de succestrainer Pim de Zee, die maar op techniek en tactiek bleef trainen onder het motto de kracht van de herhaling.

Winnen is moeilijke momenten aankunnen – Ton Boot

Moeilijke momenten zijn waren er ook. Niet alleen tijdens de wedstrijden, waarin tegenstanders iets sterker bleken dan tevoren werd ingeschat, maar ook in het gebeuren eromheen. Blessures, pech, andere wedstrijden en afwezigheid, potentiële selecties die rap worden uitgedund. Ook die werden opgelost met als doel een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen. Het beste voorbeeld van tijdens een wedstrijd was de wedstrijd tegen de Ijssel, die veel sterker bleek dan verwacht en vrij moeizaam een 3-2 ruststand werd bereikt, maar uiteindelijk in de tweede helft achteloos naar 8-2 werd uitgelopen.
Daarom tot slot, de topscoorderslijst:
Pimmuh 7x, Pierre la Mer 4x, Butcher 4x, Koko 4x, Peter 3x, Stik 3x, Gus 2x, Diekmanen 2x, Petrovic 2x Cris en Douwe 1x (mis hier ook nog een goal, kan iemand mij ook hier even helpen deze compleet te maken?)
Tot de volgende winter, dan gaan we voor het kwartet. Tot allerslotst nog eenmaal Ton Boot.
Winnen is trots – Ton Boot
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?