<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 4 december 2007

Sinterklaas en curling 

Het is al dinsdag, maar.......

Door Sinterklaasviering geen hockeyverslag, maar heb wel curling "gespeeld".

(zo moet het eigenlijk)

Afgelopen maandag werd “ons” medewerkers van Prorail Verkeersleiding o.a een clinic curling aangeboden en daarna en daarna kon er nog gegeten worden. Dit middagje, avondje uit werd ons aangeboden door de NS, die dat weer organiseerden in opdracht van RandstadRail, als dank voor onze hulp bij het regelen en organiseren van het vervangende vervoer gedurende de RandstadRail perikelen. Toch best aardig.

De curling clinic, en het eten ook overigens, vonden plaats in de Silverdome in Zoetermeer (bijna arrogante naam voor zo’n sportcentrum, er is natuurlijk maar een echte Silverdome en dat is de Pontiac Silverdome in Detroit). Wel ligt in Zoetermeer de enige, echte, officiele curlingbaan van Nederland. De clinic werd ook gegeven door iemand van de het Nederlands jeugdteam, iemand van team Nederland 2 (net zoals bij bobsleeen heb je meerdere teams) en een oud-international. De baan riep om bespeeld te worden.

Dus, na een gelukkig niet te lang theoretisch verhaal mochten we het ijs op. Met een gladde en een ruwe zool, beetje steppen, naar de overkant en terug. In gesprek met het ijs, zou Henk Gemser het noemen. Dan leren glijden met stenen. Ik zorgde voor wat verwarring, want ik ben linkshandig, maar deed alles precies als rechtshandigen, met af en toe een links draai aan het geheel. Dan maar proberen de sliding-techniek onder de knie te krijgen. In het begin denk je, die steen komt nooit aan de overkant, maar na een paar keer doen ging het een beetje.

Probeerde nog linkshandige en rechtshandige techniek te combineren (volgens onze international had hij nog nooit zoiets gezien), maar dat werkte ook niet echt. Na een biertje, tijd voor een wedstrijdje. Belang van het vegen, dat is nog best moeilijk, maar nog opvallender was het dat je eigenlijk die stenen altijd te hard gooide (of hoe je dat dan noemt bij het curling). En daarbij mocht ik van mijn team twee keer als laatste gooien en hielp daarbij twee keer een zeker lijkende overwinning klassiek om zeep.

Maar goed, curling is best leuk, en je pikt het vrij makkelijk op, natuurlijk nog helemaal niet over tactiek en zo nagedacht natuurlijk. En ook opmerkelijk, je krijgt het er nog warm van ook. Mijn favoriet was vooral het glijden op je voet. Werd er snel goed in, ook geen harde klappers gemaakt. Waarschijnlijk is dat het Rollerdisco-effect en zijn de klappers in Glasgow niet voor niets geweest. Een idee voor de How Loo can we go All-stars? (Curling that is).

Daarna nog zeer groots gaan wokken, een speech van een wethouder uit Zoetermeer en iemand van de NS, goede sprekers, want kort, en tevreden naar huis. Deze week is het EK-curling aan de gang in Fussen in Duitsland en vast wel te volgen op Eurosport.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?