<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 10 november 2007

Holland Heineken House 2 en Arte 

Het is wel ongeveer een week geleden en inderdaad, Gus had het goed. De Olympische Spelen van Barcelona waren natuurlijk in 1992. En niet zoals in het filmpje staat 1994. Blijft toch wel een enorme blunder. Maar ja, als de sponsor maar betaalt. Gus krijgt in ieder geval een nog nader te bepalen prijs, de jury is nu in overleg om een passende beloning te bedenken. (Overigens nog niets gehoord van de organisatie).

Dan iets totaal anders. Op de merkwaardige en soms zeer grappige tv-zender Arte is het Stanley Kubrick maand. De hele maand worden de films van hem uitgezonden. En voor de liefhebber is dat dus genieten. Aankomende week is wel ongeveer het hoogtepunt van deze cyclus , want dan worden drie van zijn allergrootste meesterwerken uitgezonden.
Maandag 12 november , 20.40: 2001, A Space Odyssey
Woensdag 14 november, 23.10: A Clockwork Orange
Donderdag 15 november, 20.40: Dr. Strangelove or: How I learned to stop worrying and love the bomb.
Drie klassiekers in een week! En hoewel Arte een Frans/Duitse zender is (vandaar wat merkwaardig) worden de films niet nagesynchroniseerd. Wel een grote kans op Duitse ondertitels, maar beetje aan je Duits sleutelen is ook niet gek. Kijken dus. Om in de stemming te komen alvast de trailers van de drie films.

2001: A Space Odyssey (zonder deze film geen Star Wars, en opmerkelijk hij ging in Nederland op 3 oktober 1968 in premiere)

A Clockwork Orange (trailer doet mij denken aan de eerste reclame van broodje Unox)

Dr. Strangelove, (Peter Sellers in topvorm).

This page is powered by Blogger. Isn't yours?