<$BlogRSDUrl$>

zondag 14 oktober 2007

60 jaar geleden 

Hij doet het weer! Ben thefreeze zeer veel dank verschuldigd, dat hij in zijn toch al zo spaarzame tijd toch nog een gaatje heeft weten te vinden om de herstelwerkzaamheden te verrichten. Woorden schieten tekort! Thanks!
Dan, vandaag zestig jaar geleden werd er geschiedenis geschreven. Testpiloot Chuck Yaeger (geen idee welke rang hij had) vloog op 14 oktober 1947 voor het eerst door de geluidsbarriere. Waarvan eigenlijk werd gedacht dat het onmogelijk zou zijn, want vliegtuigen zouden exploderen etc. Hij deed het, hoewel hij twee dagen ervoor twee ribben had gebroken na de val van een paard. Hij had zoveel pijn dat hij de deur van de Bell X-1 (met de fraaie naam Glamerous Glennis) niet kon dicht doen. Hij vertelde alleen zijn vrouw en een vriend van zijn gebroken ribben. In de film The Right Stuff wordt op zeer fraaie en geromantiseerde wijze getoond hoe (volgens mij) de ober van het lokale etablishement een stuk van een bezemsteel afbreekt, die hij kan gebruiken om uiteindelijk de deur dicht te doen. Maar hoe dan ook, hij deed het wel. De Bell x-1 was overigens niet meer dan een soort vuurpijl in de vorm van een kanonskogel. Hij was wel oranje!
Valt er verder nog wat te vertellen over Chuck Yaeger. In 2000 ontmoette hij actrice Victoria Scott D'Angelo en ze trouwden in 2003. Zijn kinderen zijn ondertussen met hem in een juridisch gevecht verwikkeld, want zij denken dat Victoria Yaeger is getrouwd voor het geld. Commentaar van Yaeger:"They simpley want more money..."

This page is powered by Blogger. Isn't yours?