<$BlogRSDUrl$>

maandag 16 april 2007

Fusieclub Midwinterkampioenen Heren VI - Reeuwijk 2 5-6 

Het is weer maandag, dus..............

Fusieclub Mid-Winterkampioenen Heren 6 – Reeuwijk 2

Zes puntenwedstrijd. Veel warmte, leve het broekaseffect! Maar helaas legde dat wel een deken over de Fusieclub. Toen de vonk eindelijk in de pan sloeg, stond het al 3-6. Bikkelen en vechten wist de Fusieclub nog tot 5-6 terug te komen, maar dat was niet genoeg. Doelpuntenmakers Gus (2x), Jesse, Frank en Koko. Uit de analyse bleek dat de beschuit met muisjes de ommekeer voor de vechtmachine betekende. Complimenten voor Frank, die zelfs met dit weer nog zijn skisokken aan had.
Tot slot toch nog maar terugkijken op dat merkwaardige toneelstuk van donderdag 5 april. Het stuk dat bekend is komen te staan onder de titel ALV. Werd in het begin nog de indruk gewekt dat er ruimte was voor discussie, al gauw bleek dat het slechts spielerei en dat het einde reeds lang van tevoren was geschreven. Er was een agenda, maar die was er vooral voor de show. Een motie over iets waar het de hele avond nog niet over ging, andere moties die opeens niet meer konden worden ingediend. En toen eindelijk duidelijk werd dat het een toneelstuk was, was de vergadering voorbij. Had het gevoel alsof ik naar een vergadering van de FIFA zat te kijken. Alleen het “stand up and take each others hands in the name of hockey” ontbrak nog. En uiteindelijk is er niets veranderd. Dan toch wat dingen die opvielen:
- De verantwoordelijke bestuursleden van de twee commissies waar het uiteindelijk over ging hebben niets gezegd.
- Blanco stemmen die ongeldig zijn.
- Quote van de avond “Dat is dan jammer!”
- Twee-derde van de aanwezigen hadden werkelijk geen idee waar het over ging.
En het opmerkelijke nieuwe fenomeen van de ALV-hooligan. Die zijn geen lid, maar gaan wel het woord nemen tijdens de vergadering. Opmerkelijk. Denk dat veiligheidsdriehoek maar snel bij elkaar moet komen om dit fenomeen de kop in te drukken.
Tot allerslotst, een tip aan de commissies en het bestuur. Mail eens wat minder en bel elkaar wat vaker.
Tip voor H.P. Blijf de inkoop doen, als is het maar onder het motto “keep your friends close, but your enemies even closer.”
Gevolgen van dit hele gebeuren zijn de proefballonnen die nu alweer overal opduiken. Het onzalige en totaal niet werkbare idee van de tapvaatjes circuleert alweer. Werkt niet en alleen de brouwerij wordt daar beter van. Zelfs een gerucht over het verpachten van de bar gonst al rond. Dus kan slechts hopen dat het gezonde verstand uiteindelijk komt bovendrijven.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?