<$BlogRSDUrl$>

donderdag 5 april 2007

Brandweer 

Wilde ik gaan vertellen dat ik een opmerkelijke brief kreeg van de Leiderdorpse brandweer. Want net zoals in het verenigingsleven wordt het voor de brandweer steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Dus een grote wervingsactie om meer vrijwilligers is gestart. Mooie brief, waarin staat wat het brandweervak is. Hoe lang de opleiding duurt, wat de diensten inhouden en natuurlijk hoe en dankbaar het werk is. Tot slot nog wat verklaringen van tevreden medewerkers.
Maar dat maakt de brief niet opmerkelijk. Het opmerkelijke was dat de brief aan mij persoonlijk was gericht. Geen "aan de bewonder(s) van dit pand". Maar dhr. B.J. Westerduin. Zoals iedereen heb ik toen ik klein was vast wel eens geroepen dat ik brandweerman wilde worden. Kennelijk heeft iemand dat toen heel goed onthouden. Vond het toch wel opvallend. Dit berichtje vond ik in het Leidsch Dagblad. Verklaar wat meer, de gemeente die aan direct mail doet. Kan de zoektocht naar de persoon die heeft gehoord dat ik vroeger heb geroepen dat ik brandweerman wil worden en nu mijn adres nog heeft gestaakt worden.
Dit wilde ik dus allemaal vertellen, maar toen ontdekte ik vandaag dat Sylvia Karres een column heeft in en op Sportweek. Hier dus. Er zijn al 18 afleveringen. Vandaar misschien ook hun optreden in Holland Sport. Snel maar lezen. Misschien mag ik ook een keer mailen...

This page is powered by Blogger. Isn't yours?