<$BlogRSDUrl$>

woensdag 29 november 2006

Spam 


Iedereen kent wel de verhalen over kaarten en brieven, die jaren onderweg zijn geweest om uiteindelijk op hun plaats van bestemming te komen. Kan uit mijn jeugd nog herinneren dat een kaart van de buurvrouw een half jaar te laat kwam.
Tegenwoordig is dat anders. E-mail naar de andere kant van de wereld duurt een seconde, en dat is al lang. Antwoord binnen de minuut. Gevolg is wel dat vanuit de Kaaimaneilanden iemand je helemaal gek kan mailen, ook wel spammen genoemd, naar de bekende ingeblikte ham. In Nederland bekend als Smac. Dat is ondertussen een enorme plaag geworden, maar af en toe iets opmerkelijks.
Vandaag kreeg ik een mailtje, het was spam en ik moest vooral een of ander aandeel kopen. Maar wat opmerkelijk was, dit mailtje was verstuurd op zaterdag, 29 november 1980 22:53. De IBM PC werd pas in 1981 geintroduceerd (Dat jaar waren The Dukes of Hazzard het meest populaire televisieprogramma), dus waarschijnlijk is Robt Ladd, van hem was de mail, begonnen met een klassieke morse-boodschap. Een e-mail die 26 jaar te laat aankomt! Het zal vast geen record zijn, maar toch. Een e-mail uit de tijd dat e-mail nog niet bestond. Zou er toch meer zijn tussen hemel en aarde?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?