<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 26 augustus 2006

Internet 


Hoewel het internet eigenlijk al heel gewoon is en bijna niemand zich meer kan voorstellen hoe we het ooit zonder hebben kunnen doen, is af en toe verbazing/vreugde over dit fenomeen. Na de vreugde van het vinden van Pas de Deux met Rendez-Vous (geef toe dat ze hun tijd ver vooruit waren!) nu de totale euforie. Op de middelbare school had een vriend van mij op zijn walkman (cassettebandje dus) een nummer van een obscuur bandje met de naam Gang Green (opmerkelijke naam ook voor een band.) Het was een grappig liedje over bier met flesjes die open gaan etc. Nooit geweten hoe het nummer heette.
Sinds het downloaden toch op zoek gegaan naar het nummer, maar niet gevonden. Lastig ook, als je niet weet hoe het heet, vond het al een prestatie dat ik de naam van de band had onthouden. The Beer Song herinnerde ik mij vaag, maar nee het was nog simpeler. Gewoon Ballad. En ja dus, sinds vandaag heb ik hem. Toch wel een vreugdesprong en voor het eerst in 17 jaar hoorde ik die vrij simpele, maar toch zeer grappige plaat. In een platenzaak had ik hem nooit gevonden. Daarom de euforie, verbazing over dat fraaie medium internet. Nog zoiets, omdat elke lezer ondertussen enorm nieuwsgierig is geworden, kan ik gewoon dit linkje zetten en kan iedereen hem ook downloaden. Dus niet met een CD of cassettebandje (hahahaha) bij iedereen langs (wat voor de sociale contacten misschien toch beter is.)
Hoe dan ook, ik heb hem!!! (De linken blijven een week/100 downloads staan. Excuses voor de enorme lap reclame waar je even doorheen moet, maar dan staat de link er echt.)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?