<$BlogRSDUrl$>

zondag 2 juli 2006

WK 


Nu het WK Voetbal zijn laatste week is ingegaan, we al zoveel 'kenners' gezien. Wordt nu weer verwend met Huub Stapel, die schande spreekt van een Schwalbe van Ballack. Er wordt verder niet bij gemeld dat Ballack de bal niet mee krijgt, maar goed. Kunnen lang over doorzeuren, maar ik kijk maar vooruit naar de halve finales en probeer de wereldkampioen te voorspellen.
In de halve finales zitten drie oud-wereldkampioenen. Duitsland, Italie en Frankrijk. En dan nog Portugal.
Portugal - Hebben met hun coach Scolari een coach die al elf(!) wk-wedstrijden niet heeft verloren. Eigenlijk als bondscoach van Portugal maar een wedstrijd verloren, de finale van het EK. Kan zomaar wereldkampioen worden, want Nederland verliest altijd van de latere eindwinnaar. (Behalve in 1996, 1998 en 2004.)
Frankrijk - Speelt opeens weer ouderwets goed. Toch worden ze geen wereldkampioen, want altijd als ze wel wonnen, hadden ze altijd het klassieke shirt aan met de drie horizonale witte strepen. En die hebben ze dit jaar niet.
Italie - Het zou zo maar kunnen. Traditiegetrouw weer mager begonnen, maar de kwartfinale was maar zes minuten een wedstrijd. Wonnen met 4-1 van Duitsland in de voorbereiding. Bovendien ligt een Pessoto, teamgenoot van veel spelers, op de intensive care, na een rare val uit een raam en is er een enorm omkoopschandaal aan de gang in Italie. Dus wie weet.
Duitsland - Waren voor het toernooi al afgeschreven, maar nu heeft iedereen het over de ontketende Duitser. Klose wederom topscoorder van het toernooi, nu al 10 wk-doelpunten in zijn carriere. Bovendien, ze verloren met 4-1 in de voorbereiding van Italie, en zijn dus getergd. En ze kunnen het altijd op strafschoppen laten aankomen.

Met EK's erbij is de serie nog indrukwekkender. Ze verloren slechts een serie en hebben in al die strafschoppenseries maar twee keer gemist. Nog opmerkelijker, de laatst gemiste strafschop in een serie was van Uli Stielike (Excuses aan iedereen die ik heb verteld dat het Klaus Allofs was) tijdens de legendarische wedstrijd Frankrijk-Duitsland in 1982. En dan spelen ze ook nog thuis. Mochten ze de finale halen, zou dat hun achtste(!) WK-finale zijn. Een record.
Daarom denk ik toch maar Duitsland. Bedenk wel, ik heb dit toernooi nog niets goed voorspeld.
Tot slot nog even het orakel van Barcelona. Die heeft zich nu toch eindelijk definitief belachelijk gemaakt door te zeggen dat de uitschakeling de schuld was van minister Verdonk. Volgens mij zat Abramovitsj (of hoe die man ook heet) achter dat hele gebeuren van die naturalisatie en heeft hij van Basten en het orakel ook 'iets' beloofd als het mocht lukken. Niet perse geld, maar een paar Cruyff-courts of zo. Het is maar een idee, geen enkel bewijs, maar dat hoeft in het wielrennen ook niet. Weet iemand trouwens wie de andere 146 namen zijn op de lijst van 200?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?