<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 15 juli 2006

Analyse 


Op verzoek van Apehaar dan nu de analyse. Excuses als ik af en toe van die wielercliches gebruik, maar dan is het duidelijker.
Allereerst, het peloton heeft geen leider. Na zeven jaar Armstrong is er geen duidelijke baas in het peloton. Prefereer zelf het woord campionissimo, maar dat is Italiaans (vandaar ook de foto van de campionissimo di tutti capi Fausto Coppi). Dit hoeft nog geen anarchie te betekenen. Nieuwe ploegen of een campionissimo kunnen opstaan. Denk aan Bernard Hinault, die meteen de baas was. Maar dat is hier niet gebeurd en geen enkele ploeg durft het peloton te controleren. Floyd Landis van Phonak is een favoriet voor de eindzege, maar zelfs nu hij de gele trui had durfde de ploeg niet te rijden. Of konden ze niet. De Phonak ploeg heeft nog geen indruk gemaakt. Er wordt elke keer gezegd, ze zullen er zijn als ik ze nodig heb, maar dat moeten we nog maar zien. Aan de andere kant, het lukte de Rabobank ook niet om hem eraf te rijden, ondanks de fantastische Michael Boogerd. Dus ik denk dat Phonak nog geen trap te veel wil doen in deze tussenetappes. En dat de ploeg ook niet zo sterk is als ze beweren.
Dan gaat ook het verhaal dat er een combine tussen Rabobank en Discovery Channel op komst is. Dat Freire Popovitsj als cadeautje de etappe gaf, want in de Alpen is nog hulp nodig. Bovendien schijnt Discovery Channel alles op alles te willen zetten om Landis van de eindzege af te houden. Landis heeft bij, toen nog, US Postal gereden en Armstrong zag hem als zijn protege. Hij was zeer teleurgesteld toen hij vertrok en dit zou dan zijn wraak zijn. Bovendien haalt Landis in het boek Armstrongs oorlog van Daniel Cohen (het boek schijnt echt een topper te zijn) hard uit naar de ploegleiding van Discovery Channel. We zullen zien.
Tot slot, de zevende(!) gele truidrager van deze Tour, Oscar Pereiro Sio, werd vorig jaar tiende in de Tour. Het is dus geen koekenbakker. En zijn ploeg moet toch ook wel redelijk sterk. Caisse D'Epargne, de ploeg van Valverde, vooraf ook een van de favorieten, maar die zit al thuis met een sleutelbeenbreuk. Maar toch, in de Pyreneen is Pereiro al op een half uur gereden. Dus een goed renner, maar niet goed genoeg. En de vraag is of zijn ploeg de gele trui nu wel wil gaan verdedigen en gaat controleren.
Er valt zeer weinig over te zeggen, we zullen zien. Bij het WK zat ik echt overal naast, maar ik denk dat Mentsjov in de tijdrit net tekort komt om Landis van de zege af te houden.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?