<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 6 juni 2006

Pinkpop 


Gisteren voor het eerst naar Pinkpop geweest. Hoewel op weg er naar toe enkele spatjes vielen was het natuurlijk mooi weer. Lekker zonnetje, dus dat was al prima. Van te voren al een lijstje gemaakt wie hoe laat waar speelde en dan een soort route uitstippelen, maar daar kwam natuurlijk weinig van. Gelukkig hebben we genoeg gezien en gehoord. Blof was echt verschrikkelijk, onder de noemer een ballad te ver, of zoals the freeze opmerkte: 'De blanger van Suf.' David Grey deed zijn best: 'Hello Pinkpop!' Morrisey was toch wel vergane glorie, hoewel de kenners (wel even op de button Kunst klikken en dan het kopje Pinkpop) daar anders over denken. Maar er bleef genoeg moois over. De Deftones waren keihard, maar wel gaaf, Frans Ferdinand was heel goed, de Red Hot Chili Peppers waren fenomenaal, maar de absolute toppers waren the Flaming Lips. Zij traden op in de John Peeltent, traditioneel het decor voor de beste optredens van het festival. Dansende kerstmannen, marsmannetjes, Captain America en Superman, serpetines en confettie, heel veel hele grote ballonen en een zanger die opkwam gerold in een grote plastic bal. Echt iets waar je bij moest zijn, want terugkijkend naar het optreden via de VPRO blijkt dat de zanger eigenlijk niet zo goed kon zingen. Maar ik heb ze gezien!
Dan het festival zelf. Had al veel gehoord over de relaxte sfeer, maar dat was niets te veel gezegd. Alles was heel ontspannen, je kon met iedereen een babbeltje maken, lekker in het gras gaan zitten of mee op de foto (die volgen nog). De WC's waren over het algemeen schoon (zelfs aan het eind van de dag), er was natuurlijk Brand bier en genoeg te eten. Dus de traditie van de evenementenloempia is natuurlijk voortgezet. Al met al was zeer gaaf en zeker voor herhaling vatbaar. Helemaal als het zulk weer is. Enig minpuntje was dat bekende roze petje voor Amnesty International van 2006 was uitverkocht en ik dus nu een petje van 2005 heb. Wel zeer opmerkelijk, 60.000 bezoekers en op weg naar de auto spreek ik een meisje, waarvan de vader bij Amnesty werkt, what are the odds? Overigens, de foto hierboven is gemaakt in het kader van de actie Schiet een foto.
Tot slot, de foto's volgen nog, maar Pinkpop was vooral ook het festival van de coole t-shirts. Thefreeze heeft mij er nog een cadeau gedaan, die zijn premiere zal beleven in het land van Bartje. Waren zoveel coole shirts, van veel vergeten wat erop stond, maar eentje kan ik iedereen zeker niet onthouden: 'If you think everything is going well, you obviously overlooked something!'

This page is powered by Blogger. Isn't yours?