<$BlogRSDUrl$>

woensdag 10 mei 2006

I like to move it.... 


Het heeft even geduurd, maar dan toch het verhaal van de verhuizing van private Gus. Dit geholpen door de Van Dale, die enkele begrippen zal verduidelijken en zo een begrijpenlijk verhaal mogelijk maakt.

ver·za·me·len 1 (onov.ww.)
samenkomen, bijeenkomen

ver·za·me·len 2 (ov.ww.)
1 uit verschillende richtingen of bronnen bij elkaar brengen => bijeenbrengen, lezen, rapen, samenbrengen, samenrapen, vergaderen, vergaren; <=> verspreiden
2 uit liefhebberij bijeenbrengen => collectioneren, sparen

Zo kan dus een collectie onstaan van mooie, rare, idiote of vreemde artikelen, muziekjes, bierviltjes, postzegels etc. die voor die persoon een bepaald plezier brengen. Helaas wordt dit verzamelen door sommige mensen verward met het woord bewaren...

be·wa·ren (ov.ww.)
1 niet wegdoen <=> wegdoen
2 (iets) in een bergplaats hebben om het ongeschonden te houden => conserveren
3 in stand houden, niet verliezen => handhaven
4 behoeden, beschermen
5 wegschrijven

Let vooral op punt 1. Niet wegdoen. Private Gus staat bekend als de gadgetman, en daar is niets op tegen, want bijvoorbeeld 'Thank god for the iPod!' Probleem met gadgets is dat alles in een verpakking moet worden aangeschaft. Private Gus en zijn familie heeft van alle telefoons, heggenscharen, babyfoons, boormachines en wat allemaal niet nog steeds de verpakking! En dat is bewaren, geen verzamelen. Zeer veel lege doosjes zijn van bewaarplek verwisseld, na het derde lege doos was er zelfs geen verbazing meer. Dan was er nog een kast die eigenlijk vergeten was, nog meer lege doosjes en veel dingen die nog niet in een doos zaten. Maar het is over! En de catering was dik in orde, de electriek was in orde (logisch als Douwe er naar kijkt) en natuurlijk zijn er enkele dingen geleerd. Daarom tot slot, heel veel woongenot, plezier, lachen en zon in jullie nieuwe paleis.
Tot slot, nog een opmerkelijk iets. Op deze weblog, tussen de naakte vrouwen, rare filmpjes en vast ook wel dure auto's staan Douwe en ik een muur te slopen. Scroll een stukje naar beneden, het kan niet missen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?