<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 11 februari 2006

Torino 2006 


Eindelijk zijn ze begonnen. De Olympische Winterspelen. Na maanden van analyseren, voorbeschouwen, selecteren, praten, overleggen, skate-offs, zelfs een bob-off (die achteraf weer niet nodig bleek te zijn.) Gedoe over de ijshal, is Turijn wel klaar, heeft het wel een wintersporttraditie, etc. etc. etc. Maar nu zijn ze begonnen. Helaas de openingsceremonie niet kunnen zien, maar krijg Sophia Loren en Valentino Rossi maar eens in dezelfde ceremonie. Geweldig was ook weer Maxima, die als enige hoogwaardigheidbekleedster meedeed met YMCA. En dat werd wel weer gespot en dus gezien door 2 miljard mensen.
Vandaag al weer genoten van biathlon, het gedoe met het schaatsen en nu ook van het kunstrijden voor paren. Klinkt gek, maar het is zeer spectaculair. Dan is het ijshockey nog niet eens begonnen. Waar ook wel wat van verwacht mag worden. De grote ster van acht jaar geleden, Dominique Hasek is er weer. Maar ook supersterren als Jaromir Jagr, Martin Brodeur en mijn persoonlijke favoriet Jarome Iginla. En dan heb ik alle Finse, Zweedse en Amerikaanse sterren nog niet genoemd.
Als het in het Nederlandse kamp een beetje tegen zit (hallo, we zijn net een dag bezig), dan wordt er altijd weer op zoek gegaan naar buitenlanders met Nederlandse roots en bij de Winterspelen zijn dat meestal de Canadese ijshockeyers. Dus zelf maar alvast gezocht. De oogst was wat magertjes, maar gelukkig was er dit persbericht. Ik vermoed dat nog wel Jay Bouwmeester op de Nederlandse televisie voorbij gaat komen. Wat zeker voorbij gaat komen, is ondanks al het gedoe, twee weken van hele mooie sport.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?