<$BlogRSDUrl$>

zondag 26 februari 2006

Torino 2006 (II) 


Closing Ceremony © Getty Image
Ze zijn alweer voorbij, de Olympische Winterspelen. Voor het eerst was ik de tweede week niet in Nederland, maar in Oostenrijk. Dus alles volgen via de buitenlandse media. Via de sateliet de ZDF gevonden en ook de buitenlandse kranten. De Duitse televisie is heel apart, want ze waren zeer enthousiast over de Nederlandse schaatsters en zonden het vrouwenschaatsen live uit. De heren werden elke keer in een samenvatting van ongeveer 15 minuten gepropt. Bovendien bleven de Duitsers in de tweede week maar winnen en medailles halen, dus het was alles hosanna. In Duitsland is er wel iets raars aan de hand. De ARD en de ZDF hadden allebei rechten op verschillende onderdelen. Het kunstrijden bij ARD, het schaatsen bij de ZDF. Het ijshockey bij de ARD, het curling bij de ZDF. Katarina Witt bij de ARD, Gunda Niemann bij de ZDF. De Oostenrijkse media had het alleen nog maar over de inval bij de langlaufers, dus daar was weinig meer over sport te vinden, ondanks dat de Oostenrijkers ook flink hebben gewonnen. Wel werd Anni Friesingers compleet afgemaakt op de Duitse tv, omdat ze geen goud en uiteindelijk zelfs op bepaalde afstanden geen medailles haalde.
Maar de sport was wel mooi. Vooral biathlon, skieen en natuurlijk ook het schaatsen. Om het curling interessant te maken hadden alle spelers een microfoontje, waardoor je al het overleg kon volgen. Veel short-track en ook het kunstrijden. Vooral het kunstrijden voor paren. Jammer dat door die valpartij van Zhang en Zhang de aandacht voor de winnaars wat minder werd en dat was zeker niet terecht. Als commentator Hans van Zetten maar nog voor eeuwig blijft becommentarieren.
Tot slot, de sluitingsceremonie. In de krant had ik gelezen dat het gebaseerd zou worden op carnaval en Frederico Fellini. Het was heel mooi, maar enige kennis van Italiaanse cultuur en geschiedenis was toch wel een vereiste. Alleen die Ricky Martin had er niets te zoeken en hij playbackte ook nog.
Ben nu al nieuwsgierig naar de opening van de Spelen in Peking, want de Chinezen hebben natuurlijk wel een aardige reputatie op het gebied van vuurwerk. Nu eerst maar eens kijken of de wereld nog draait.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?