<$BlogRSDUrl$>

maandag 6 februari 2006

Superbowl XL 


De eerste zondag van februari is altijd bekend wat er op het programma staat (naast een mogelijke verjaardag van mijn moeder of zus). De Superbowl. Dus was het vannacht weer raak. De Pittsburgh Steelers tegen de Seattle Seahawks. Elke voorbeschouwing en alle statistieken waren er op losgelaten, maar geen enkele analyst wist eigenlijk wie er ging winnen. De snelheid van Seattle of de kracht van Pittsburgh, niemand wist het. Het zou dus heel spannend worden.
En spannend werd het. Maar geen goede wedstrijd. Seattle was de eerste kwart veel beter, maar wist slechts een field-goal te maken. Ze werden ook niet echt geholpen door de scheidsrechters, die een paar zeer opmerkelijke beslissingen namen. Een touch-down werd afgekeurd, en er waren meer discutabele beslissingen. De Steelers kwamen iets beter in hun spel, en maakten de punten wel. Seattle miste twee field-goals, en het en enige hoogtepunt van de wedstrijd was de beslissende touch-down van de Steelers. Een trick-play waarbij niet de quarterback, maar een receiver de eind-pass gaf. Dat was de beslissing en Seattle kon niets meer terugdoen, hoewel ze eigenlijk beter speelden. De Steelers wonnen.
Voor de rest was de show gelikt, de Stones stonden op een heel mooi podium, de wedstrijd was goed maar niet spectaculair in beeld gebracht. En eigenlijk was het een hele slechte wedstrijd.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?