<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 7 augustus 2004

Superfreak 

Wil ik melden dat Adam Curry, front-runner in de Blogwereld en internetgoeroe, de man die uitspraken deed als: 'Daarom roep ik deze plaat uit tot beste van 2004 tot nu toe..' en 'Deze plaat wordt dieper naarmate hij dichter het label nadert', de Nederlandse taal weer heeft verrijkt met een schitterend woord.... Connectiviteit. De mogelijkheid om te connecten aan het wereldwijde web. Briljant Adam, nog een jaar en hij staat in de Van Dale.
Maar toen kwam het bericht van de dood van Rick James. Vanmorgen was op de radio al een eerste complottheorie, want Rick stond ook wel bekend als iemand niet vies was van chemische stimulantia. Voorlopig is het een natuurlijke dood. Hij is vooral bekend van twee grote hits, Superfreak en Glow. Lekkere plaatjes, vooral Superfreak, de plaat die daarna ook nog MC Hammer zeer veel geld deed verdienen. Deze platen zorgden ervoor dat Rick James een grote ster werd en zelfs een gastrol kreeg in een aflevering van The-A-Team, waarin hij zich zorgen maakt om een opgesloten bluesmuzikant, gespeeld door Isaac Hayes. (Inderdaad, de man die een Oscar won met het theme from Shaft) Rick James was niet al te bescheiden in deze aflevering. Als hij de artiesten voor het concert mag leveren, heeft hij het volgende lijstje. Michael Jackson, Lionel Richie, Tina Turner, James Brown en Rick James. Overigens was er in die aflevering nog een opmerkelijk gastrolletje voor James Avery, later bekend als Uncle Phil in The Fresh Prince of Bel-Air.
Rick James bleek echter zelf de grootste Superfreak. Hij misbruikte en mishandelde vrouwen, drugs en noem alles maar op. Hij heeft een tijdje in de gevangenis gezeten en was nu weer bezig een zangcarriere op te bouwen. Tot gisteravond.This page is powered by Blogger. Isn't yours?