<$BlogRSDUrl$>

maandag 16 augustus 2004

Olympische Spelen 

He he, de Spelen zijn begonnen. Lang over gepraat, geselecteerd etc. Maar nu is het dan zover. DJ Tiesto, die voor 3,4 miljard mensen zijn plaatjes mocht draaien (stel je voor dat 1 procent daarvan een CD van hem koopt). Een ingetogen ceremonie, veel historie, maar Griekenland heeft dan ook veel historie. En sport, sport, sport. Dankzij Harrie, Duitse Eurosport, en heel, heel veel herhalingen werkelijk alles van de eerste dag gezien. Een Turks gewichthefster, nog geen 48 kg, die drie keer haar lichaamsgewicht tilt. Een Italiaanse schermer, die werkelijk alle psychologische trucs uit de kast haalde en goud won (zijn vader en grootvader kwamen nooit verder dan zilver). Verder blijft de verwachte goudoogst voor Nederland wat uit. Vandaag was de sterkst bezette zwemfinale ooit, van den Hoogenband kwam net te kort. Maar hoe vaak zie je alle toppers tegen elkaar uitkomen? Deze finale zal een historische zijn, kan nog geen vergelijking met iets anders bedenken, en ondanks het zilver (je wint geen zilver, je verliest goud) kan Nederland heel trots zijn op dit resultaat.
.
(Drie beste zwemmers ter wereld naast elkaar)
Opmerkelijk, de Griekse honkbalploeg. Twee echte Grieken, en vier spelers spreken Grieks. En verliezen van Nederland. (De Nederlandse ijshockeyploeg die op de Olympische Spelen van Lake Placid uitkwam stond ook niet echt bekend om hun vloeiende Nederlands.)
Tot slot, de mensen waarop gelet moet worden. Allereerst natuurlijk Sylvia Karres, het grootste talent dat Alecto ooit heeft voortgebracht, bij het hockeyen (en enorm veel hits voor mijn log oplevert, gisteren 129!)
De Australische mannenacht (roeien) waar drie broers bij elkaar in de boot zitten, uniek. En natuurlijk Jeroen Straathof, die de eerste sporter kan worden die uitkwam op Winterspelen (1994), Zomerspelen (2004) en de Zomerparalympics (2000, goud op de tandemsprint). En mij ooit bijna voor de sokken reed (hij komt uit Superwoude.)
En ja, ondanks eerdere berichten doet Jan Bos ook mee aan de Zomerspelen. Niet uniek, want Christa Rothenburger en Herbert Dijkstra gingen hem al voor (en zo zijn er nog wel meer, vooral tienkampers mogen graag in een bobslee kruipen.)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?