<$BlogRSDUrl$>

donderdag 1 juli 2004

EK 

Het EK is voorbij voor Nederland. Een terechte nederlaag tegen gastland Portugal maakte een einde aan de droom. Veel spelers konden niet die absolute topvorm bereiken om dit soort wedstrijden te winnen. Jammer, jammer, jammer (Griekenland wint nu net van Tjechie, ook een sensatie) maar het is niet anders. Misschien dat de rust een beetje terug gaat keren, want de idiotie had weer toegeslagen. Tuurlijk ik liep ook in mijn oranjepakje, maar dat is gewoon een soort folklore. Maar al dat gezeur en gedoe. Natuurlijk was de wissel Robben/Bosvelt een tactische blunder, maar dat 16 miljoen bondscoaches zo achterlijk zouden reageren. Stenigen en ophangen, aldus 'kenner' en analist Jan Mulder. Zelfs erkend voetbalspecialist John de Mol kon geen reden bedenken voor de wissel. 'Het was slechts ironie', aldus Mulder, die vervolgens twee columns in de Volkskrant nodig had om zijn grap uit te leggen. Premier Balkenende ging zich er ook mee bemoeien, waar vervolgens ook weer heel veel mensen over vielen. Waarom? In Duitsland schuift Bondskanselier Schroder gewoon aan bij Gunter Netzer voor een analyse. Daar hoor je ook niemand over. Het op een na ergste is dan dat Mulder excuses eist van Balkenende. Zijn belangrijkste argument voor de excuses is dat Balkenende dicht bij de Koningin zit en dat zijn trouwe fans van Camu...pfff. 16 miljoen bondscoachen en dan is de premier er ook één van. Zeg gewoon dat je grap slecht was en ga niet zitten emmeren over de knipkunst van het NOS-journaal.
Maar het allerdiepste dieptepunt is het bedreigen van het bedrijf dat de haartransplantatie van Advocaat heeft gedaan. In de krant werd een beetje lacherig over gedaan, een opmerking in de trant van iets te diep gelaserd ok, maar we komen de zaak even platbranden is wel heel treurig. Je gaat bijna denken dat de Josti-band de normaalste mensen van Nederland zijn. Wat kunnen we nog meer doen. De autofabrikant bedreigen. De bouwer van het huis van Advocaat. Dit gaat toch nergens meer over.
Ik geef toe, Advocaat trok kritiek op het voetbal persoonlijk aan en dat moet hij niet doen. Maar het hakken en het bedreigen sloeg echt alles. Daarom hoop ik dat de rust nu een beetje terugkeert. Ik dank het Nederlands elftal voor die waanzinnige wedstrijd tegen Tjechie, een van de mooiste wedstrijden van de afgelopen 20 jaar. (Krijg nog steeds kippenvel als ik aan die wedstrijd denk). Straks weer lekker competitievoetbal, gezellig stadions, treinen en bushokjes slopen.
Maar.......zaterdag begint de Tour! Lekker Radio Tour de France.
En toch is het jammer, want het was wel gezellig in de Stadthouder

This page is powered by Blogger. Isn't yours?