<$BlogRSDUrl$>

zondag 9 mei 2004

Het project (XIV) 

Gisteren was het dan zover, de 50 km zou gelopen gaan worden. Dankzij de oude Thefreeze hadden wij een heel oud boekje met een fietsroute van 40 km, waar makkelijk een rondje van 10 km nog ingepast kon worden. Het prettige was ook dat we vanuit huis kon starten. De fietstocht kwam neer op een rondje Groene Hart, maar uiteindelijk werd het een wandeling om het complete HSL terrein. (Toen het routeboekje werd gemaakt reed volgens mij de TGV nog niet eens.) Een fris windje, Gus met een stappenteller, wat kon er mis gaan.
Helaas hadden we niet helemaal goed op het kaartje gekeken, en bleek een deel van het 10km rondje al in de echte route te zitten. Dus een ander rondje bedacht, maar dat kwam later. Oud-Ade, Rijpwetering (over het Joop Zoetemelkpad), Nieuwe Wetering, Oude Wetering en zelfs over het RingvaartAquaduct.

Toen langs de Brasem weer terug door Roelofarendsveen richting Hoogmade. En toen kwam echt de mentale test. Kaarsrechte wegen, lang, het einde niet eens zichtbaar. De Aderweg, waarschijnlijk de langste rechte weg van Nederland, waar ze voetgangers niet echt gewend zijn. Het was ook al duidelijk geworden dat de absolute scherpte niet aanwezig was en het karakter was al aangesproken. Door Hoogmade en dan richting Leiderdorp. De routebeschrijving schreef het heel grappig. Ga rechtsaf de Ruige Kade op, ga aan het eind van het pad rechtsaf de Hoofdstraat in. Inderdaad, logisch alleen is de Ruige Kade 7 km!

Vanaf nu werd het een mentale kwestie, alles deed pijn, één tempo lopen ging, maar een versnelling of een vertraging was niet meer mogelijk. Alleen de gedachte aan de Whopper op het station hield ons op de been. Hoofdstraat, Utrechts Jaagpad, Kanaalweg, Langs het spoor richting Schelpenkade, Witte Singel, Haagweg, Morsweg, Morssingel en station! Wat een overwinning en een heerlijke Whopper. Iets te lang blijven zitten en moeilijk weer op te starten. Pijn, pijn, pijn, maar nog het extra rondje. Over de Rijnsburgerweg, rechtsaf door Oegstgeest, de Warmonderbrug aantikken en weer terug. Langs de voetbalvelden, Willem de Zwijgerlaan, Engelendaal en toen thuis!! Gus had een heerlijke koude klets en waren en echt compleet kapot, maar 50 km! Ruim 60.000 passen. En dit dan 4 keer? Dan is de absolute scherpte er wel natuurlijk.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?