<$BlogRSDUrl$>

woensdag 19 mei 2004

De SP 

Ik heb een tijdje geleden al eens geschreven over de Weblog van Jan Marijnissen, de grote roerganger van de SP. Omdat je kan reageren is een beetje stoken dan wel leuk. Nu was er laatst een post over 'De Amerikaanse School', een documentaire van de Teleac over de martelingen van Amerikaanse soldaten in Irak. Mijn reactie hierop was:
Opmerkelijk is ook dat alleen foto’s van Amerikaanse mishandelingen te voorschijn komen. Van andere Arabische landen, of nieuwe Aziatische staten als Turkmenistan of zoiets hoor je nooit of zie je nooit iets. Is de digitale fotografie daar nooit doorgedrongen, want al die landen staan natuurlijk ook bekend om hun persvrijheid en democratie. Om nog maar te zwijgen van de senaatscommissies die die martelingen onderzoeken. En elke Sjeik etc. wordt daar ook na vier jaar weggestemd als de bevolking het niet met hem eens is. Onderzoek naar de Amerikaanse martelingen waren al begonnen voordat de foto’s kwamen, maar dat staat altijd op pagina 8 ergens in een hoekje. De martelingen zijn walgelijk en de documentaire zal vast ook shocking zijn, maar er wordt wel erg graag gekeken naar alles wat er mis gaat en hoe slecht de Amerikanen wel niet zijn.
Kennelijk was dit helemaal tegen het zere been, want ene Joop werd geloof ik helemaal gek. Dit is wat hij schreef:
Aan BJ
Weer heb je er niets van begrepen of wil je het niet begrijpen. Deze denkwijze kom ik vaak tegen bij pro-Israellui tegen, die de Arabier en de moslim als hun vijanden zien en er alles aan doen om hun slecht af te schilderen. Ze zullen elk incident van moslimhoek oppakken en sterk uitvergroten, daarbij zien zij wel de splinter,maar niet de spatiebalk in hun ogen. Laten wij eens de Talmoed bekijken, die staat vol van de haat en het propageren van geweld tegen niet-joden, vallen zij daarover?Nee. Vallen zij over de ronselingen door de Israleische overheid van Joodse jongeren voor het instandhouden van de bezetting.Nee? Vallen zij over het vermoorden van (Westerse)vredesactivisten in de bezette gebieden die door het IDF, gericht worden beschoten en vaak gedood. Waarom stelt het CDA en andere pro-Israelpartijen wel kamervragen over de AEL, maar niet over de JDL (Jewish Defense Ligea) die afgelopen jaar is gehuisvest in Nederland, terwijl deze organisatie, zelfs in Israel is verboden, vanwege zijn bedenkelijke karakter en het propageren van geweld.De SP was de enige die hierover kamervragen durfde te stellen. Maakten zij zich druk over de Israelische misdaden in Sabra en Shatila? Tegen deze mensen zijn wij weerloos. Noch met protesten noch met rede is hier iets te bereiken. Argumenten baten niet. Feiten die niet stroken met eigen vooroordeel kan men heel eenvoudig ongeloofwaardig noemen, in zulke gevallen worden deze lui zelfs kritisch en feiten die niet te ontkennen zijn kunnen opzij geschoven worden als nietszeggende uitzonderingen. De nukkigheid van deze mensen mag ons niet doen geloven dat zij zelfstandig zijn.
Als je met hen praat, merk je direct dat je niet te maken hebt met henzelf, met hen persoonlijk, maar met leuzen en slogans die macht over ze hebben.
De Arabische staten (en niet alleen de Arabische staten, maar ook niet-Arabische landen) zijn vazalstaten van de VS. In deze landen zijn marionetregeringen die de belangen van de VS moeten dienen. Oppositie, arbeidersbewegingen en iedereen die verandering wil, moet worden bestreden. Daarbij krijgen zij hulp van geheime diensten zoals de CIA en Mossad. Martelingen, folteringen zijn altijd aan de orde van de dag geweest. En kom niet aan met commissies aan die het moeten onderzoeken, terwijl wij wel beter weten dat deze commissies slechts er zijn om de aandacht af te leiden, waarna later de misdaden van de VS gewoon doorgaan. Misschien word een soldaat of iemand anders in staat van beschuldiging gesteld, maar de architekten en de opdrachtgevers blijven buiten schot.

Tja, hij kent mij heel erg goed en weet precies hoe ik denk of wat ik vind. Best knap, want ik ken een hoop mensen, maar zeker geen Joop. Weet alleen ik zeker dat dit zijn favoriete website is. Als dit de gemiddelde volgeling is van de SP, dan moeten we maar gauw terug naar die heilstaten als de DDR, de Sovjet-Unie of Zaire. Als het maar niet Amerikaans is. Ach, ga gewoon zelf eens kijken en reageer vooral, want er staan ook leuke onderwerpen op. Vooral de liefde van Marijnissen voor Formule 1 zorgde voor veel verwarring in de SP gelederen.
En je moet hem nageven. Op zijn weblog kan je reageren en hij leest en reageert ook. En daar is hij toch wel de enige in...


This page is powered by Blogger. Isn't yours?