<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 17 april 2004

Het Project (XII) 

Was het vandaag eindelijk mooi weer, hoewel we hebben al mooie dagen gehad tijdens het wandelen, maar vandaag was echt een toppertje, moest ik werken. Echt totaal nutteloos aanwezig daar, echt een verloren dag. Maar volgende week vrij en dan is het plan om aan de Zeemansloop mee te doen. 40 km, de grote afstanden moeten nu zo langzamerhand 'aangetikt' worden.
Bovendien deze week, gisteren eigenlijk, de inschrijvingsbevestiging (dat is een mooi scrabblewoord) lag in de bus. Dat is dus allemaal goed gegaan en we mogen meedoen. En de vader van Thefreeze heeft ons nog een mooie set routes gegeven, allemaal in de buurt, dus mogelijk om vanuit huis te starten. Één boekje is echt een juweeltje, het is al heel oud en er staan routes vanaf het station in Leiden in. En een reclame van de Ton Menken ijsbaan Lekker overdekt schaatsen! En als ultiem toppertje een reclame van Wienerwald! 'Na uw fietstocht is het goed toeven bij ons met een kopje koffie en gebak. Samen f 4,--.'
Wienerwald? Dat is toch een schnitzelrestaurant? In Leiden? Voor de echte leken. Nu staat het bekend, al minstens 7 jaar als Stadscafe van der Werff. Gus heeft er nog zijn receptie gegeven. Herstel, Gus en Petra natuurlijk. Maar gelukkig, hier staat een heel klein beetje geschiedenis over het pand. Kon 'In den Vergulden Turk' en 'In den Leidschen Salon' nog wel herinneren, maar dat zullen niet veel mensen meer kunnen. En daarvoor heette het dus Wienerwald. Een heel oud boekje dus. Wel hele goede routes. Dus hartelijk dank voor al die kaarten etc. We zullen er heel voorzichtig mee zijn. Nog drie maanden. Heeft iemand een caravan te leen?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?