<$BlogRSDUrl$>

vrijdag 26 maart 2004

Vakantie (I) 

Nog meer over Frankrijk. Eindelijk het vakantieverhaal.
Vrijdag 12 maart werd ik door mijn ouders opgehaald om eindelijk naar Frankrijk te vertrekken (want daar was ik wel even aan toe). Overleg met de professionals had doen besluiten om via Eindhoven, Maastricht, Luik te rijden en dan verder de traditionele route in Frankrijk te vervolgen. Erwin Kroll had gewaarschuwd voor sneeuwstormen en wat allemaal niet, maar het zag er allemaal nog wel redelijk uit.
Bij Eindhoven nog even duizelig geworden van alle bochten en draaien, maar het schoot allemaal wel redelijk op. In Maasstricht een echte groene stroom meegemaakt en na een pitstop aan de grens (je moet toch Belgische Euro's halen). Nog geen drie meter in Belgie begon het te regenen en toen we eenmaal in de Ardennen waren, sneeuw, sneeuw, natte sneeuw, regen en toen weer sneeuw. Tot aan het verkeersplein, waar de wegen uit Luik en Brussel weer samenkomen, echt een enorm slechte weg. Maar Luxemburg werd gehaald, dus tanken (want we blijven Hollanders.)
Bammetje en op weg naar Dijon. Regen deed het nog steeds en hard ook. Metz (Mega-Ikea, duurde 30 seconden om er helemaal langs te rijden), Nancy op weg naar de peage bij Toul.

Ongeveer een kilometer voor de afslag naar deze peage begaf opeens de ruitenwisser aan de bestuurderskant het. En die was toch wel nodig. De afslag werd net niet gemist, maar een snelle reparatie zat er niet in. Nu is de weg van Toul naar Dijon redelijk recht en het was nog licht, dus toch maar doorgereden. Dan overnachten en de volgende dag een garage vinden.
De volgende dag vertelde een overigens zeer vriendelijke Fransman dat Fransen op zaterdag niet werken en automonteurs al helemaal niet, maar hij wist nog de Norauto, een soort kruising tussen Halfords en Kwik-Fit op de zone economique (dankzij mijn zusje, anders hadden we hem waarschijnlijk nooit gezien.)

Alweer een zeer vriendelijke verkoper, die allang blij was dat hij even kon sleutelen, hielp ons, maar de panne was onherstelbaar. De verbindingsstang tussen bij ruitenwissers was afgebroken en niet te repareren. Lastig, maar een briljante ingeving deed de start van de vakantie toch niet in het water vallen. De goede ruitenwisser iets anders vastschroeven en de bestuurder had weer gewoon zicht. Snel werd de weg vervolgd en na een paar uur kwamen we aan in Combloux. Sleutels en op weg naar de chalet. Het was droog, maar het weer van de afgelopen dagen had wel zijn tol geeist aan het weggetje naar het huisje. Het was één grote modderpoel en de laatste heuvel werd ons allemaal te veel. Drie auto's onder de bagger en slippend. Ach, we waren aanwezig en de chalet was schitterend. Snel gesetteld, eten en nu maar wachten op de zon en de Mont Blanc die nog in de wolken verborgen was. Maar dat zou niet lang meer duren......

This page is powered by Blogger. Isn't yours?