<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 14 februari 2004

Het Project (V) 

Vandaag weer een wandeling. 25 km deze keer. De modernste technieken waren gebruikt om een route te bedenken. De voorbereiding was helaas niet optimaal, want Brand was met een nieuw bier gekomen, wat natuurlijk geproefd moest worden. De vertegenwoordiger had gezegd dat het de opvolger van de Brand Imperator zou worden dus de verwachtingen waren zeer hoog gespannen. Het was een lekker biertje, maar geen Imperator. En het bleek een sluipmoordenaar, wat weer niet zo goed was voor de voorbereiding.
Besloten werd om de route Voorhout, Rijnsburg en dan weer terug te nemen. Deze route was bekend en het gevolg was dat de eerste 10 kilometer in ongeveer 1,5 uur werden afgelegd. Deze hoge snelheid had tot gevolg dat er twijfels rezen over de vraag of we echt wel 25 km gingen lopen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat we toch wel meer dan 20 km hebben gelopen. Onderweg geen Wibi en zijn fraaie baasje, maar wel een andere rashond, een staander. En staan kon hij heel goed. Heel mooi was ook de verbazing van deze schitterende rashond toen iedereen wegliep en hij moest blijven staan. Geen hele lange pauzes dit keer een gezellig bankje in Rijnsburg. De meligheid had ondertussen genadeloos toegeslagen. Enkele voorbeelden, de steiger, de heiger, de kreiger. (Een vogel waar je op kunt bouwen, een vogel die heel moe is, een gevechtsvogel). De hele tocht werd afgesloten met een stadswandeling en de slechte voorbereiding begon zich uit te betalen. De benen voelden als lood, dorst en wat daar nog meer bij komt. Was echt helemaal kapot toen ik thuiskwam, hoewel toch in een uurtje redelijk hersteld en de finale van de Afrika Cup of Nations bood nog voldoende vertier. Wijze lessen, geen bier de dag voor de wandeling, rustig starten, duidelijke routes bedenken, nog meer drinken onderweg en af en toe rekken. Volgende week 30 km afgebakend op licht geaccidenteerd terrein, eigenlijk de verplichte figuren dus, dan zal blijken of we echt 25 km hebben gelopen. Zo niet, dan zullen we de man met de hamer keihard tegenkomen!
Volgende week meer over het opmerkelijke jargon dat zich begint te ontwikkelen en geloof mij nou....... het is echt heel opmerkelijk.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?