<$BlogRSDUrl$>

maandag 15 december 2003

Fusieclub 

Deze week geen koerier, maar natuurlijk wel een verslag.

Fusieclub Heren VI – Spike City 1 – 2.
Nadat de Leiderdorpse sportwereld weer een beetje tot rust gekomen was na de berichten over de oprichting van een tweede hockeyclub in Leiderdorp, de Klassieke Hockey Vereeniging, werd duidelijk dat er nog een inhaal programma op Alecto. Zoals een toekomstig team van het jaar betaamt floot de Fusieclub twee van de drie wedstrijden, de derde moesten zij zelf spelen. En wat voor een. Dit was toch de ploeg waar de punten van gepakt moesten worden. Eerder was Spike City al niet op komen dagen en nu hadden ze dankzij dit inhaalprogramma wat kwaliteit kunnen binnen vliegen, waaronder een goede keeper.
De regen had van het Graficon een heerlijk waterveld gemaakt en dit was te zien aan de kwaliteit van het spel. De fusieclub legde combinatie na combinatie op de mat en kreeg ook vele kansen, maar de goede keeper en het bekende manco van de fusieclub zorgde er toch voor dat het 0 – 0 bij rust was. En zoals zo vaak was de rust eigenlijk weer de killer voor de fusieclub. Voor de scherpte weer terug was lag de bal al achter Erik W. Dus ook de vechtmachine moest nog van stal gehaald worden. En toch bleven de combinaties behouden en Koko scoorde een loeiharde tip-in op een assist van Douwe. Was de prevaluatie toch niets voor niets. Er werd nog gezocht naar de winnende, maar ook die wilde er niet in. En dan in de laatste seconde, een goal zoals hij waarschijnlijk nooit meer zal maken en een heel duur verlies voor de fusieclub. Na de winterstop meteen naar Spike City en dan worden de punten teruggehaald.
K. Westerhuis (reageren? Westerhuis@forpresident.com)
PS. De sport tijdens de wintersport….. Curling!!
PS2 Dit verslag komt niet in een koerier, maar alleen op www.bj-inc.nl
PS3 Wordt ook lid van de Klassieke Hockey Vereeniging. Het laatste nieuws: Tineke Blans is bereid gevonden om als trainster aan de slag te gaan.
PS4 Een opvallend verschijnsel tijdens de laatste wedstrijd van Heren I. Zij vochten voor de gelijkmaker. Toen het 1 - 3 werd (vlak voor tijd) droop zo goed als al het publiek af naar het clubhuis. 'Het is koud hoor,' en dat soort smoesen. Niet blijven staan om de spelers nog aan te moedigen en de traditionele ovatie na de wedstrijd te geven. In de volksmond heet dit Ajax-publiek en de delegatie van de fusieclub vond het eigenlijk een beschamende vertoning. Heren I vocht voor elke centimeter en dan laat het publiek het zo afweten. Gelukkig is er nog een seizoenshelft om het goed te maken.
PS5 Prettige feestdagen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?